Fanshop
Fanshop

‘WEER MET BEIDE BENEN OP DE GROND’

Het had weinig zin om RKC-Feyenoord te analyseren, oordeelde Erwin Koeman na de bekeruitschakeling. Daarvoor zat er simpelweg te weinig visie achter het voetbal dat zijn ploeg speelde. ‘Het was niet best en dan hou ik me nog in. We wisten blijkbaar niet waar het om ging. Ik kan dit wel gaan analyseren, maar dat heeft weinig zin. Er ging van alles fout’, aldus Koeman.
Dat Feyenoord na verlenging sneuvelde in de derde ronde van het bekertoernooi was voor Koeman vooral pijnlijk. De trainer zei het als niet meer als vanzelfsprekend te beschouwen dat zijn spelers dat ook zo ervoeren. ‘Ik mag hopen dat de jongens dat ook zo ondervinden, anders zouden ze een probleem hebben’, zei de trainer met de nodige irritatie.

Koeman: ‘Er ging van alles mis. De samenwerking was er niet, er werden verkeerde keuzes gemaakt en de spelers brachten elkaar vanaf het begin af aan in moeilijkheden. Het was vaak opportunistisch en zonder doel. Dan kunnen we wel over systemen praten, maar dat heeft met zo’n vertoning weinig zin. De “boys” zijn na zondag in elk geval weer met beide benen op de grond gezet.’