TIMMER SPEELT VERDIENSTELIJKE WEDSTRIJD BIJ ORANJE

De internationals van Feyenoord hebben dinsdagavond wisselende resultaten geboekt met hun landenteams. Henk Timmer stond onder de lat bij het Nederlands Elftal en speelde gelijk tegen Engeland: 1-1. Joonas Kolkka won met Finland de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Armenië: 1-0. Huysegems en Philippe Léonard gingen in eigen huis onderuit tegen het Polen van Leo Beenhakker: 0-1.
ORANJE SPEELT FLETS OEFENDUEL MET ENGELAND

Basisspeler Henk Timmer werd in de eerste helft een paar keer op de proef gesteld door de Engelsen. Na twaalf minuten speelde Boulahrouz te zacht terug, waardoor er een grote kans ontstond voor Gerrard. De ploeggenoot van Dirk Kuyt bij Liverpool schoot tegen het been van de Feyenoord-keeper. Na een half uur nam Engeland het initiatief over van Oranje, wat resulteerde in een aantal kansen. Timmer stopte een kopbal van Rooney maar kon niets doen aan de intikker van diezelfde spits, in de 35ste minuut: 0-1.

Aan de andere kant van het veld kon Kuyt geen vuist maken. De oud-Feyenoorder werd na een uur naar de kant gehaald. Timmer werd diep in de tweede helft gewisseld voor Stekelenburg. Het alles of niets offensief van Oranje met invaller Vennegoor, leverde een doelpunt op van Van der Vaart: 1-1.

FINLAND BLIJFT GOED PRESTEREN

Joonas Kolkka moest met Finland winnen van Armenië om in het spoor te blijven van Servië. Dat deden de Scandinaviërs opnieuw met een minimale uitslag: 1-0. Kolkka speelde in Helsinki de hele wedstrijd, ex-Heerenveen speler Mika Nurmela maakte na tien minuten spelen de enige treffer van de wedstrijd.

KWALIFICATIE EK 2008 VER WEG VOOR BELGEN

België wist tegen concurrent Polen niet te scoren. Omdat de ploeg van Beenhakker dat wel deed in de persoon van Matusiak, bleven de Rode Duivels met lege handen: 0-1. Naast Polen moet de ploeg van de twee Feyenoorders ook Finland en Servië boven zich dulden in Groep A. Philippe Léonard, die een gele kaart kreeg, speelde tachtig minuten mee bij de ploeg van bondscoach René Vandereycken. Stein Huysegems kwam na de thee in de ploeg voor Vanden Borre.