Fanshop
Fanshop

PERSONELE PROBLEMEN STAPELEN ZICH OP

Feyenoord start zaterdag verzwakt aan de topper tegen AZ. Op vrijdag had Erwin Koeman slecht nieuws wat blessures aanging. Jonathan de Guzman is net als Tim Vincken niet op tijd fit. Karim Saidi was vrijwel zeker aan de aftrap verschenen, maar kan niet spelen door een knieblessure die hij deze week opliep bij het Tunesische nationale team. Theo Lucius wordt op de wedstrijddag nog een keer getest. Achter zijn naam staat een groot vraagteken. De aanvoerder heeft last van zijn lies. Een andere afwezige is Danny Buijs, die geschorst is.

Vooral het ontbreken van Saidi zorgde voor onvrede in het Feyenoord-kamp. Gezien de personele problemen, had de Tunesiër zeer waarschijnlijk aan de aftrap verschenen. ‘Dit is heel vervelend. Hij speelt niet veel en nu we hem nodig hebben, kunnen we geen beroep op hem doen door dit soort onnodige interlands. De club is hier de dupe van’, aldus Erwin Koeman.

Er was nog wel wat positief nieuws te melden. Angelos Charisteas is weer fit en start in de basis. Als gevolg daarvan zal Pierre van Hooijdonk weer op de bank plaatsnemen. ‘Angelos is mijn eerste spits, dus hij start’, lichtte Koeman zijn keus toe.