FEYENOORD A1 VERLIEST TOPPER VAN TWENTE, B1 UIT DE BEKER

De A-junioren hadden zaterdag goede zaken kunnen doen door concurrent Twente punten afhandig te maken. De Rotterdamers slaagden daar niet in, ze verloren met 1-0. FC Groningen schakelde de B1 uit voor de beker: 2-1. Het Feyenoord-doelpunt kwam van Louis Pedro (foto). De C’tjes boekten wel een overwinning. De krachtmeting met Roda JC eindigde in 6-0.
A-JUNIOREN VERLIEZEN TOPPER BIJ TWENTE

In de achtervolging op Ajax speelden Twente/Heracles en Feyenoord zaterdag vol voor de winst. Het werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd, waarin de punten door Twente werden binnen gehaald. Met een beter Twente in de eerste helft en een overheersende Feyenoord A1 in de tweede leek het duel af te stevenen op 0-0. ‘Er waren weinig kansen, typerend voor een topwedstrijd waar beide ploegen georganiseerd spelen’ analyseerde trainer Henk Fräser.

In de slotfase moest de oefenmeester drie wissels toepassen, vanwege de zware fysieke strijd die het team leverde met de Tukkers. In die fase kreeg Twente een penalty. Keeper Erik Cummins haakte de naar binnen gekomen flankspeler. De thuisploeg benutte de strafschop: 1-0. ‘Heel erg zonde, maar de ploeg speelde vandaag erg goed’ vond Fräser. ‘Ik moet de ploeg een compliment maken voor de mentaliteit die vandaag getoond werd.’

ADO Den Haag komt volgende week naar Rotterdam voor de bekerconfrontatie.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee (83’ Barends), Özcelik , Nieveld, Anes Ribeiro (85’ Waisapij); Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Schet, Hagary, Watamaleo (82’ Degeling)

GRONINGEN KNIKKERT DE B1 UIT DE BEKER

Het uitstekende seizoen dat de B1 draait in competitieverband had tegen Groningen een vervolg moeten krijgen in het bekertoernooi. Het liep echter anders voor het team van trainer Cor Adriaanse. Feyenoord kwam na 27 minuten op voorsprong door Pedro. Jerson Cabral leverde een goede voorzet af die door de Groningse verdediging niet goed werd weggewerkt. Spits Pedro stond op de juiste plaats om uit de rebound de score te openen. Michael Janotta en Nayib Lagouireh hadden daarna de score uit moeten breidden, maar lieten dit na. ‘Typerend voor de wedstrijd’ noemde Adriaanse het missen van de kansen.

De twee doelpunten van Groningen mocht de Feyenoord-defensie zich aanrekenen. De eerste werd gemaakt na een slechte omschakeling van Rotterdamse kant. Bij de winnende treffer werd de spits van Groningen aan de buitenkant gedekt. ‘Dat mag natuurlijk nooit’ zei Adriaanse. ‘Teveel spelers haalden vandaag hun niveau niet. Volgende week spelen we de topper tegen Heerenveen. Als je speelt zoals vandaag hoef je dan niet eens van huis te gaan.’

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Eekman (41’ Nelom), Schenkeveld, Ramsteijn, Fer; Van Haaren (79’ Clasie), Leerdam, Janotta; Lagouireh (41’ Isoufi), Pedro (52’ Karim), Cabral (70’ Van la Parra)

C1 MAAKT ER ZES TEGEN RODA JC

De C1 rijgt de overwinningen dit seizoen aaneen. Zaterdag moest Roda JC er aan geloven. De hekkensluiter uit Limburg had in de eerste helft nog iets in te brengen, na rust overklaste de C1 van Feyenoord de bezoekers. De eerste twee doelpunten kwamen van De Vrij en Dijkhuizen. Dat was te weinig, vond trainer Jean-Paul van Gastel. ‘Tegen deze ploeg moet je veel meer creëren. Daarom heb ik de gebroeders Velder in de rust naar de kant gehaald. Hun vervangers, Tim Schoonheijm en Andre Ntambue, deden het uitstekend.’

Na de pauze was er meer beleving in het spel van de koploper. Het duurde dan ook niet lang voordat Feyenoords derde in het doel van Roda lag. Kevin Jansen rondde een voorzet van Ariel da Cruz Silva vakkundig af. De entree van Yuel dos Santos Lopes deed de ploeg zichtbaar goed. Met een steekbal stuurde hij Ntambue diep, die strak voorgaf. Opnieuw gaf Jansen het beslissende zetje: 4-0. De volgende goal was een fraai staaltje van snel combinatiespel. Een corner van Roda werd door spits Schoonheijm onderschept. Hij legde af op Ntambue die met zijn snelheid de vijandelijke defensie ver achter zich liet. Oog in oog met de keeper maakte hij Feyenoords zesde.

Het was een passend slotakkoord van een weergaloze tweede helft, van een team dat het doel steeds beter weet te vinden. In elf competitiewedstrijden maakte de C1 al dertig doelpunten. Volgens weekend staat de ontmoeting met Sparta op het programma.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Dijkhuizen, Martins Indi, Kruithof (40’ Ntambue), De Rooij (45’ Dos Santos Lopes); Van den Engel, De Vrij (45’ Latuheru), Jansen; A. Velder (36’ Schoonheijm), Da Silva Cruz, N. Velder (36’ Ntambue)