A1 WANKELT TEGEN EXCELSIOR MAAR WINT WEL

Feyenoord A1 heeft zaterdag met 0-3 gewonnen bij Excelsior, ondermeer door een rake kopbal van Clint van Stee (foto). De stadsgenoot van Feyenoord raakte bij een 0-0 stand paal en lat, waarna de rood-witten snel uitliepen naar een ruime zege. De C1 boekte een remise bij Willem II, de B’tjes kwamen vrijdag al in actie tegen Ajax (1-0 verlies).
A-JUNIOREN OP TIJD WAKKER GESCHUD DOOR HET ALUMINIUM

Excelsior A1 – Feyenoord A1 had zaterdag evengoed in 2-6 kunnen eindigen. De ploegen kregen goede kansen om er een doelpuntrijke ontmoeting van te maken, maar vooral Excelsior liet dit na. Linksback Jerson Anes Ribeiro maakte na ruim een half uur een domme overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De strafschop werd door de thuisploeg op de paal geschoten, keeper Erik Cummins haalde opgelucht adem. Omdat Erwin Mulder al een aantal wedstrijden bij het eerste op de bank zit verdedigt Cummins wekelijks het doel van de A1.

Vlak na rust raakte Excelsior opnieuw het houtwerk. Buiten het bereik van Cummins schoten de Kralingers op de lat. Een paar minuten later werd aan de andere kant gescoord. Raymond Watamaleo schoot raak, na een afgemeten voorzet van Mitchell Schet. De tweede treffer van Feyenoord A1 kwam op naam van Van Stee. De rechtervleugelverdediger scoorde koppend, na een vrije trap van Glenn Kobussen. De 0-3 kwam van de voeten van Hanne Hagary. Die treffer viel in een fase waarin Excelsior achterin meer ruimte weg moest geven. Met de drie snelle aanvallers die Feyenoord heeft werd de verdediging van de tegenstander op snelheid afgetroefd.

Igor Korneev, vorig seizoen nog assistent-trainer van de A‘tjes, zag vanaf de kant dat het goed was. ‘Hij moet vaker komen’ zei Henk Fräser na afloop. ‘Als hij er is beginnen mijn spelers opeens weer te scoren.’ PSV komt volgende week naar Varkenoord om de strijd aan te gaan met Feyenoord A1. De Eindhovenaren staan op de vierde plaats en hebben twee punten minder dan de Feyenoord-junioren.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee, Özcelik , Nieveld, Anes Ribeiro (46’ Waisapij); Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo (77’ Degeling); Schet, Hagary (77’ Barends), Watamaleo

STRIJDENDE C1 DEELT DE PUNTEN MET WILLEM II

C1-trainer Jean-Paul van Gastel reisde zaterdag met zijn team af naar zijn oude club, Willem II. De eerste helft leverde veel strijd op, maar weinig kansen. Op het slechte veld maakte Anthony Velder na tien minuten 0-1. De buitenspeler had zich op eigen houtje vrijgespeeld voor de keeper en liet zien over stalen zenuwen te beschikken. Kevin Jansen leek door een prima steekbal van Shane van den Engel ook in kansrijke positie te komen, maar de Brabantse keeper ontnam hem die kans.

De thuisploeg kwam uit het niets langszij. ‘Een zondagsschot’ noemde Van Gastel de gelijkmaker. De linksbenige Tilburgse speler schoot met zijn rechterbeen de bal onhoudbaar voor keeper Niels Konijnenburg binnen. Feyenoord nam geen genoegen met een punt, maar had pech met de eindpassing. De trainer, die in de tweede helft twee C2-spelers een kans gaf, toonde zich niet ontevreden. ‘Voetballend waren we af en toe wat slordig, we hadden veel moeite de spitsen te bereiken. Maar ik ben zeer tevreden over de strijdbaarheid die dit elftal vandaag getoond heeft.’

Woensdag oefent Feyenoord C1 tegen het schaduwelftal van het Nederlands Elftal voor spelers onder 15 jaar. Van dat team maakt Anthony Velder deel uit, die woensdag dus uitkomt tegen zijn Rotterdamse ploeggenoten. De Feyenoorder neemt het dan op tegen zijn tweelingbroer Nygel.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Dijkhuizen (65’ Van Deelen), Martins Indi, Kruithof, Latuheru; Van den Engel, Dos Santos Lopes, Jansen (55’ Steenvoorden); A. Velder, Schoonheijm (45’ Ntambue), N. Velder (36’ Da Silva Cruz)