Fanshop
Fanshop

OUD SPELERS NEMEN STELLING TEGEN GEWELD

Een imposante verzameling oud-spelers van Feyenoord heeft voor aanvang van de wedstrijd tegen SC Heerenveen stelling genomen tegen het supportersgeweld in Nancy. Ze deden dat door zich rond de middencirkel te verzamelen en zich te scharen achter de woorden die stadionspeaker Peter Houtman namens hen sprak. Het relaas van Houtman werd een aantal keer onderbroken door goedkeurend applaus vanaf de tribune.
Onder de oud-Feyenoorders die hun afkeer lieten blijken over de gebeurtenissen in Nancy waren Guus Haak, Gaston Taument, Joop van Daele, Gerard Kerkum, Frans Bouwmeester, Reinier Kreijermaat, Eddy Pieters Graafland, Henk Fräser, Jean-Paul van Gastel, Ben Wijnstekers, Stanley Brard, André Stafleu, Wlodi Smolarek, Harry Melis, Peter Brunings en anderen.

Zij hoorden hoe Peter Houtman de volgende woorden sprak:

‘Wij – allemaal oud spelers van Feyenoord – hebben afgelopen week met pijn in ons hart de gebeurtenissen gevolgd in Nancy.
En net als u zijn we ons rot geschrokken.
En net als u vinden wij het een schande dat onze club zo in diskrediet is gebracht.

Nooit eerder is zo duidelijk gescheiden in beeld gebracht wie de goede supporters waren en wie niet.

Het was een inktzwarte avond.

Feyenoord is ons allemaal te dierbaar om dit zomaar te laten passeren.
Daarom hebben wij de hulp nodig van de goede supporters en ook van de politiek.

Zonder voetbalwet wordt de voetballerij om zeep geholpen en ook ons Feyenoord.

Wij vinden dat dit niet mag gebeuren. We rekenen op de steun van iedereen die van voetbal houdt en van Feyenoord in het bijzonder.’