BLACKBURN AFGETROEFD DOOR CHARLTON, BASEL WINT

Na de overtuigende zege op Fulham heeft Blackburn Rovers dinsdagavond weer aangetoond in het Premiership een wisselvallig presterende ploeg te zijn. Charlton Athletic bezorgde de ploeg van Mark Hughes in de laatste minuut een pijnlijke nederlaag: 1-0. FC Basel deed het een dag eerder een stuk beter tegen FC Luzern. Op eigen veld werd het 3-0 voor de ploeg die dit seizoen uitgevoetbald is in Europees verband.
Brett Emerton begon bij de Rovers op de rechterflank maar moest na een uur het veld ruimen voor Peter. Blackburn maakte tegen de degradatiekandidaat weinig aanspraak op de zege. De ploeg die Europees overwintert hield echter lange tijd hoop op een punt op bezoek bij de Addicks. Charlton-verdediger El Karkouri maakte in blessuretijd met een hard schot de enige treffer van de avond: 1-0. Blackburn neemt het 13 december op tegen AS Nancy om te beslissen welke club groepswinnaar wordt in Groep E.

FC Basel had maandagavond meer succes. De club nam het in zijn laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op tegen Luzern. Trainer Christian Gross kon niet beschikken over Kuzmanovic en Buckley. Berner en Rakitic waren hun vervangers, de bewegelijke Chipperfield schoof daarom een positie naar voren. Een noodzakelijke tactische omzetting die goed uitpakte voor Basel.

De thuisploeg heeft met Petric de topscorer van de Zwitserse competitie in huis. Maandag was hij na een minuut spelen de aangever voor de eerste treffer. Ergic kopte zijn ploeg met een fraaie boogbal op voorsprong: 1-0. Rakitic maakte Basels tweede doelpunt. De jonge middenvelder overliep zijn tegenstander en volleyde knap richting het doel van Luzern. Dat schot werd door een verdediger van de Luzern knap gekeerd. Een uur later kreeg Rakitic alsnog zijn doelpunt. Ditmaal dribbelde hij opnieuw zijn directe tegenstander voorbij en schoot hard raak in de rechterhoek: 2-0. Chipperfield maakte het daarna af voor FCB: 3-0.