JONG FEYENOORD INCASSEERT ZEVENDE NEDERLAAG VAN HET SEIZOEN: 1-0

Jong Feyenoord heeft maandagavond met 1-0 verloren bij hekkensluiter Jong Heracles. Op het kunstgras in Almelo benutte de thuisploeg een kwartier voor tijd een strafschop, die was gegeven nadat Mitchell Schet (foto) hands had gemaakt. ‘Feyenoord-onwaardig’ noemde Arnold Scholten de zoveelste offday van zijn team.
Na twaalf wedstrijden liep Jong Feyenoord alweer tegen zijn zevende nederlaag aan in deze competitie. De ontmoeting met Jong Heracles zou de ideale wedstrijd zijn om het geschonden blazoen wat op te poetsen. De zwart-witten wisten dit seizoen nog geen punt te pakken en kenden voorafgaand aan de confrontatie een doelsaldo van drie vóór en 21 tegen.

Feyenoord-trainer Scholten zag al snel dat de instelling tegen Heracles niet voldoende was om een gemakkelijke overwinning te boeken. ‘We speelden de eerste helft zwaar onder ons niveau. We wisten tegen de onderste ploeg op de ranglijst niets te creëren.’ Noemenswaardige kansen kregen de Rotterdammers dan ook niet.

Na 52 minuten kwam het ongeïnspireerde Feyenoord tegen tien man te staan. Heracles-speler Lambrink speelde al op scherp omdat hij een eerdere overtreding op Schet moest bekopen met een gele kaart. Nadat hij tien minuten na rust opnieuw in de fout ging, kon hij vertrekken. Maar ook met een overtal wisten de Feyenoord-beloften de tegenstander niet te overklassen. Schet, Frank de Haan, Mohammed Abubakari en Gerson Magrao kregen goede mogelijkheden maar doelpunten wisten de jonge Rotterdammers niet te produceren.

Tekenend voor het zwakke optreden was de 74ste minuut. Een vrije trap van de thuisploeg werd door een Heraclied over het muurtje van Feyenoord gekruld. Schet zag dat hij de bal niet reglementair tegen kon houden en raakte de inzet met zijn hand. De scheidsrechter waas zonder aarzeling naar de stip. Stef Doedée kon de strafschop niet stoppen: 1-0. De technische staf zette daarna met twee frisse spitsen (Sardar en Hagary) alles op alles om in ieder geval een punt aan het duel over te houden, maar het ontbrak Feyenoord aan daadkracht.

’Als je zo begint roep je het ongeluk over je af’ zei een teleurgestelde Scholten na de wedstrijd, waarin hij verdediger Jordy Buijs in de slotminuut met een tweede gele kaart het veld zag verlaten. ‘Heracles ging er na de rode kaart echt voor knokken. Die instelling heb ik bij ons vandaag gemist.’

Volgende week speelt Jong Feyenoord zijn laatste duel voor de winterstop, thuis tegen Vitesse.

Jong Heracles Almelo - Jong Feyenoord 1-0

Rood: Lambrink (52’ 2x geel), J. Buijs (90’ 2x geel)

Opstelling Jong Feyenoord: Doedee; Ramos (76’ Hagary), Altheer, J. Buijs, Hammouti; Abubakari, Davids, De Haan; Schet, Kogeldans (66’ Sardar), Magrão