LAGOUIREH MAAKT HATTRICK VOOR FEYENOORD B1, A1 VERLIEST VAN AJAX

De A-junioren van Feyenoord hebben zaterdag op Varkenoord verloren van Ajax: 1-2. In het gelijkopgaande duel wisten de bezoekers voor rust twee keer te scoren, Norichio Nieveld deed in de tweede helft iets terug. Nayib Lagouireh (foto) werd de man van de wedstrijd bij de B1 door een zuivere hattrick te maken. Het duel met Volendam eindigde in een 5-0 overwinning. Ook de C1 won, met 0-2 bij NEC.

A-JUNIOREN MAKEN PROGRESSIE

De laatste twee ontmoetingen met Ajax waren voor Feyenoord A1 een ware lijdensweg geweest. In de wetenschap dat zijn elftal de laatste maanden veel progressie heeft geboekt, wist trainer Henk Fräser dat er tegen de aartsrivaal goed partij kon worden geboden. De start was echter allerminst florissant te noemen voor de A’tjes. Uit een corner maakten de bezoekers al na twee minuten 0-1. Keeper Erik Cummins kon de kopbal in de korte hoek niet tegenhouden. Het rampzalige begin schudde de ploeg direct wakker. Feyenoord domineerde de openingsfase, wat vooral tot uiting kwam in een levensgrote kans voor Kevin Wattamaleo. De middenvelder kreeg de bal voor zijn favoriete linkerbeen maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Op het moment dat de 1-1 in de lucht hing kwam Ajax volkomen onverwacht op 0-2, wat het startsein betekende voor een sterke fase namens de Amsterdammers.

Na de rust posteerde Fräser Kevin Wattamaleo in de spits. Hanne Hagary bleef in de kleedkamer achter, B-junior Leroy Fer verving hem. Die omzetting leverde resultaat op, want Feyenoord was Ajax in het tweede bedrijf de baas. Schet leek voor de aansluitingstreffer te gaan zorgen toen hij schuin voor de keeper een goede mogelijkheid kreeg, maar de rechtsbuiten wist zijn kans niet te benutten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte Nieveld wel een doelpunt, na goed voorbereidend werk van Kevin Wattamaleo. De gelijkmaker, die gezien het spelbeeld terecht zou zijn geweest, wist Feyenoord niet meer te maken.

Henk Fräser vond dat zijn team een goede wedstrijd had gespeeld. ‘We waren vandaag op z’n minst gelijkwaardig aan Ajax. Gezien de vorige ontmoetingen kun je goed zien dat de spelers individueel progressie hebben geboekt. Alleen is Ajax iets verder in bepaalde onderdelen van het spel. Zo maken zij veel slimme overtredingen en hebben ze spelers die de wedstrijd al heel goed kunnen lezen.’

De A-junioren gaan de winterstop in en hervatten de training op 8 januari. 20 januari staat de bekerconfrontatie met Ajax A2 op de agenda.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee, Nieveld, Özcelik, Anes Ribeiro (46’ Waisapy); Kobussen, Wijnaldum, K. Wattamaleo; Schet, Hagary (46’ Fer), R. Watamaleo.

B1 BOEKT GROTE ZEGE

Voor Volendam viel er op Varkenoord zaterdag weinig te halen. Nayib Lagouireh had twintig minuten nodig om de gasten op een grote achterstand te zetten. Bij de eerste twee doelpunten werd de rechtsbuiten bediend door Jerson Cabral en Leroy Fer. Zijn derde kwam voort uit een corner, die hij in een keer het doel in wist te krijgen. Na het agressieve begin zakte Feyenoord wat in. Volendam was niet bij machte het de jonge Feyenoorders lastig te maken. Tien minuten voor tijd maakte de ploeg van Cor Adriaanse 4-0. Via Ricky van Haaren en Michael Janotta kwam de bal voor de voeten van Louis Pedro, die weinig tijd nodig had voor zijn doelpunt. Het slotakkoord kwam op naam van Van Haaren, die koppend een voorzet van Rajiv van la Parra afrondde.

Enige tegenvaller waren de hamstringblessures van Nick Erkelens en Parez Karim. De laatste kon vanwege zijn blessure maar kort genieten van zijn invalbeurt. De B-junioren trekken de voetbalschoenen 13 januari weer aan, wanneer Den Bosch A1 op bezoek komt voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Bruma (38’ Erkelens), Ramsteijn, Schenkeveld, Nelom (68’ Eekman); Van Haaren, Fer (41’ Pedro), Janotta; Lagouireh, Isoufi, Cabral (59’ Karim, ’68 Van la Parra)

C1 ZEGEVIERT IN MODDERPOEL

Na twee magere weken heeft de C1 zaterdag weer laten zien waartoe het in staat in. Onder belabberde omstandigheden hadden de Rotterdammers veel moeite het spel te maken tegen NEC. Feyenoord kreeg dan ook niet veel kansen, maar het gebrek aan kwantiteit werd vergoed door de kwaliteit ervan. Kevin Jansen tikte in de eerste helft een voorzet van Nygel Velder bij de tweede paal keurig binnen. Op slag van rust maakte de aangever van de eerste treffer Feyenoords tweede van de middag: 0-2, en daar bleef het bij in Nijmegen.

’De eerste helft speelden we uiterst moeizaam’ analyseerde trainer Jean-Paul van Gastel. ‘Toen hebben we eigenlijk niet gevoetbald. Veel te slordig, veel te onrustig. De tweede helft ging het stukken beter. Vooral de verdediging presteerde uitstekend. De ingevallen Shane van den Engel en Yuel dos Santos Lopes brachten het niveau van onze kant omhoog.’

Voordat de competitie weer begint, oefenen de C’tjes in het nieuwe jaar op eigen veld tegen Vitesse en AZ.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Latuheru, Kruithof, Wijmer, Van Deelen (36’ Dos Santos Lopes); Martins Indi, N. Velder, Jansen; Da Silva Cruz (60’ Ntambue), Schoonheijm (45’ Van den Engel), A. Velder