MIST SPELBREKER BIJ BELOFTEN

Vanwege dichte mist is de wedstrijd Jong Feyenoord - Jong Vitesse maandagavond na een helft gestaakt. De stand was op dat moment nog 0-0. Sherif Ekramy maakte na lang blessureleed zijn comeback in het elftal van trainer Arnold Scholten. Wanneer het duel met de Arnhemmers wordt uitgespeeld is nog niet bekend.
Naast Jong Feyenoord kende ook Jong Vitesse tot op heden nog geen gelukkig seizoen. De Arnhemmers pakten evenveel punten als Feyenoord (11), maar speelden twee wedstrijden minder dan hun geplaagde tegenstander. De bezoekende ploeg had zijn team daarom aangevuld met enkele spelers uit de selectie van Aad de Mos.

Bij de aftrap was er nog niets aan de hand in Rotterdam. Onder een heldere hemel moesten de ploegen uit gaan maken wie als nummer 11 de feestdagen in zou gaan. Met een teruggekeerde Ekramy tussen de palen en Sebastián Pardo op de linkerflank had Scholten er vertrouwen in dat de weg naar boven weer ingeslagen kon worden. Feyenoord begon goed aan de confrontatie. De Rotterdammers namen de regie in handen, zonder grote kansen te creëren. De Egyptische doelman werd voor rust maar een keer op de proef gesteld. Die inzet stopte hij bekwaam.

’Voor het eerst sinds tijden had ik echt een goed gevoel over het vertoonde spel’ zei Scholten na afloop over het eerste bedrijf. Bij terugkeer uit de kleedkamers was het veld bedekt met een flinke laag mist. Op het veld konden de spelers elkaar nog goed vinden, maar vanaf de zijlijn was de overkant van het veld niet meer goed waar te nemen. Scheidsrechter Van Bronsvoort liet de ploegen nog beginnen aan de tweede helft maar besloot na overleg met zijn assistent dat het duel in de 50ste minuut gestaakt werd.

Hoogstwaarschijnlijk komen de beloften van Vitesse na de winterstop terug naar Rotterdam om de tweede helft uit te spelen. Jong Feyenoord blijft voorlopig de nummer 12 op de ranglijst.

Jong Feyenoord – Jong Vitesse 0-0 (na 50 minuten gestaakt vanwege dichte mist)
Scheidsrechter: Van Bronsvoort
Opstelling Feyenoord: Ekramy; Ramos, Derijck, Altheer, Hammouti; Abubakari, Davids, Pardo; Schet, Kogeldans en Magrão.