TOTTENHAM VERLIEST BIJ NEWCASTLE NA SLECHTE START: 3-1

Op bezoek bij het opgeleefde Newcastle United heeeft Tottenham Hotspur zaterdag met 3-1 verloren. Al na zeven minuten stonden de Spurs met 2-0 achter. Na het fortuinlijke doelpunt van Murphy kwam de ploeg terug in de wedstrijd, maar nog voor rust maakte Parker namens de Magpies 3-1, wat de eindstand betekende.
In Newcastle werd het zaterdag voor ruim 50.000 bezoekers een wedstrijd met veel defensieve blunders. De 1-0 van Dyer was er een om in te lijsten. Vanaf 20 meter haalde de middenvelder fraai uit, nadat een Spurs-aanval was stukgelopen. Nadat Martins al na zeven minuten Newcastle op 2-0 had gezet leek een ware monsterscore in de maak, vooral omdat de verdediging van de bezoekers flink haperde.

Met enig fortuin kwamen de Spurs weer terug in de wedstrijd. Een mislukt schot van Danny Murphy belandde via Newcastle-speler Taylor in het doel: 2-1. Via een kopbal van Parker kwam de thuisclub nog voor rust op 3-1. De spelers van Tottenham waren na dit doelpunt ziedend op de leiding, omdat de middenvelder van Newcastle zijn doelpunt maakte vanuit buitenspelpositie. Na de pauze was Newcastle de betere ploeg, maar de ploeg wist de score niet verder uit te breidden. Oud-Feyenoorder Hossam Ghaly speelde de hele wedstrijd mee bij de Spurs.

Opstelling Tottenham: Robinson; Lee, King, Dawson, Chimbonda; Murphy, Huddlestone, Zokora (66’ Mido), Ghaly; Berbatov, Malbranque.