Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

'PIYER-SHOW' IN BELEK

Pierre van Hooijdonk is door zijn Fenerbahçe-verleden en zijn prachtige goal tegen Galatasaray deze dagen weer hot in Turkije. Het aantal interviewaanvragen dat de Feyenoorder te verstouwen krijgt is dermate hoog dat Van Hooijdonk maar besloot om een persconferentie te organiseren voor alle Turkse media. Vrijdagmiddag rukten daarom enkele tientallen journalisten met in hun kielzog een half dozijn cameraploegen uit naar het Kaya Hotel, allemaal op zoek naar een exclusieve quote van ‘Piyer’.
Terzijde gestaan door tolk Atalay Mutlu, de organisator ter plaatse, beantwoordde Van Hooijdonk in hoog tempo ruim twintig minuten lang de prangende vragen van de uitgerukte Turkse media. Zo verklapte de Feyenoorder onder andere dat hij na dit seizoen echt stopt met voetballen en dat hij nog best eens terug zou willen keren bij Fenerbahçe. Niet als voetballer, maar als trainer. ‘Maar ja, wie wil er nou geen trainer worden van ‘Fener’?!’, relativeerde de spits even later weer.



Dat Van Hooijdonk in Turkije bijna om de meter wordt staande gehouden voor een foto of een handtekening en bijna bezwijkt onder de media-aadacht, brengt de Feyenoorder niet uit zijn evenwicht. Hij nam zelfs speciaal gesigneerde foto’s mee om de fans ter wille te zijn. ‘Het is mooi om te ervaren dat men in Turkije zo veel respect toont. Ik heb een prachtige tijd gehad in Istanbul en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor.’