Fanshop
Fanshop

DIRECTIE OVERHANDIGT PETITIE IN ZEIST

KNVB-directeur Henk Kesler heeft dinsdagmiddag op het kantoor van de voetbalbond in Zeist de petitie waarin supporters zich uitspreken voor de invoering van de voetbalwet in ontvangst genomen. De petitie werd ondertekend door 37.548 bezoekers van Feyenoord.nl en werd gehouden naar aanleiding van de ongeregeldheden in Nancy. Commercieel directeur Chris Woerts en financieel directeur Onno Jacobs overhandigden alle namen aan Kesler, die zijn waardering uitsprak voor het initiatief.
De directeur van de voetbalbond kreeg van de Feyenoord-directie een pak papier overhandigd met daarop de namen van alle 37.548 ondertekenaars van de petitie. Daarnaast kreeg Kesler de pagina grote advertentie, zoals deze in december in het AD verscheen, op groot formaat aangereikt. In de advertentie geven honderden Feyenoorders, oud-Feyenoorders, prominenten, zakenpartners en supporters onder het motto ‘vóór Feyenoord, tegen geweld’ aan een voetbalwet te willen.

Kesler zei op zijn beurt het initiatief van Feyenoord te ondersteunen. ‘We gaan hand in hand voor de voetbalwet en het initiatief is in de politiek nu ook genomen door de VVD, CDA en PVDA. Het is de bedoeling dat we begin volgende maand –we verwachten 5 februari- het definitieve wetsontwerp, dat zal zijn getoetst door professor Zijlstra en eigen juristen, bij de politiek indienen. De kabinetsformatie is in een stroomversnelling geraakt en het moet onderdeel worden van het regeerakkoord. Deze stapel papier kunnen we er ook meteen bij overhandigen’, aldus Kesler.De directeur legde uit dat de meldingsplicht niet tot gevolg zal hebben dat de ‘1200 tot 1500 hooligans die Nederland telt’ zich allen moeten melden tijdens competitieweekeinden. ‘Het gaat er om dat we een instrument hebben. Dat zal zich beperken tot de zware recidivisten. Daarnaast biedt het mogelijkheden bij Europese uitwedstrijden op rij-afstand. Door deze personen zich te laten melden op de momenten dat hun ploeg in het buitenland speelt, voorkom je dat ze naar het land afreizen. Voor Feyenoord is het heel zuur dat het zo is gelopen. Maar zoals wel vaker in dit land moet er helaas eerst iets gebeuren voor er actie wordt ondernomen’, aldus Kesler.

Woerts benadrukte de noodzaak van de wet. ‘We moeten handvaten krijgen om de raddraaiers buiten het stadion te houden. Uiteraard zullen de goede supporters er nooit hinder van ondervinden.’ Jacobs zei onder de indruk te zijn van het grote aantal supporters dat de moeite had genomen de petitie te ondertekenen. ‘Dat geeft aan dat het breed gedragen wordt’, aldus Jacobs, die met die woorden een medestander vond in Kesler: ‘Het is een stimulans en een goed signaal.’

Vanuit de politiek was er vanwege het vragenuurtje niemand vertegenwoordigd in Zeist.

Klik hier voor alle ondertekenaars van de petitie