Fanshop
Fanshop

SPURS SUPERIEUR IN REPLAY

Tottenham Hotspur heeft maandagavond de vierde ronde van de FA Cup bereikt. In de replay tegen Cardiff leefde de ploeg van Martin Jol zich uit op White Hart Lane: 4-0. De ploeg uit het Championship, met voormalig Feyenoorder Glenn Loovens centraal achterin, keek halverwege al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan.
Negen dagen eerder waren de Spurs op bezoek bij Cardiff City niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Na dat duel gaf Jol aan zich geen zorgen te maken over de replay voor eigen publiek. Hij posteerde Keane maandagavond weer eens in de punt van de aanval en zag die keuze beloond worden. De Ierse spits stond lange tijd aan de kant vanwege een knieblessure en was tegen de Welshmen gebrand te laten zien wat hij in huis heeft. Na een half uur schoot hij van dichtbij raak. Het betekende de 2-0, eerder had Lennon de score al geopend voor de Londenaren.

Nog voor rust kreeg Malbranque het publiek opnieuw op de banken met een doeltreffend afstandschot. Martin Jol bracht in de tweede helft Defoe in de ploeg voor Berbatov. De invaller maakte het feest voor de thuisploeg compleet, door attent te reageren op een inzet van teamgenoot Hossam Ghaly: 4-0.

Jol, die Edgar Davids buiten de selectie had gelaten, liet na afloop tegenover de camera’s van de BBC weten uitermate content te zijn met de zege op de Bluebirds. ‘We zijn vandaag uitstekend gestart en hebben geweldig voetbal gespeeld’. De Haagse oefenmeester lichtte middenvelder Malbranque er uit, die naast zijn goede spel dit seizoen ook laat zien een neusje voor de goal te hebben.

Southend United, eveneens uitkomend in het Championship, is gekoppeld aan Tottenham (Feyenoord’s volgende tegenstander in het UEFA Cup) voor de vierde ronde van de FA Cup.

Opstelling Tottenham: Robinson; Chimbonda, Gardner, Dawson, Assou-Ekotto; Malbranque (’65 Ghaly), Huddlestone, Zokora (75’ Tainio), Lennon; Berbatov (70’ Defoe), Keane.