Fanshop
Fanshop

AZ SPEELBAL VOOR FEYENOORD B1: 1-4

Feyenoord B1 is weer terug op de plaats waar het de laatste jaren zo vaak gestaan heeft: aan kop in het klassement. Uit bij AZ boekten de Feyenoorders een makkelijke zege: 1-4, via treffers van Leroy Fer (foto) en Louis Pedro. Omdat lijstaanvoerder sc Heerenveen B1 onderuit ging bij NEC staat Feyenoord nu bovenaan met een beter doelsaldo dan de Friezen.
Over het jeugdcomplex in Alkmaar waaide zondag een forse wind. De toeschouwers kregen het echter al snel warm, via twee fabuleuze doelpunten in de openingsfase. Namens Feyenoord schoot Pedro, op aangeven van Fer, al na drie minuten van grote afstand raak: 0-1. Kort daarna werd het via een kopie van die treffer aan de andere kant 1-1. Het betekende ook direct het laatste wapenfeit van de thuisspelende ploeg. Feyenoord toonde initiatief en kreeg via Michael Janotta en Fer enkele goede mogelijkheden. Na een krap half uur spelen zette Fer aan voor een solo. De energieke middenvelder won twee duels en schoot de bal onberispelijk langs de AZ-keeper: 1-2.

Ook na rust denderde de Feyenoord-trein voort. Vlak na de thee begon de aanval opnieuw bij jeugdinternational Fer, die dit keer goed oog had voor Pedro. De spits rondde vakkundig af: 1-3. Janotta had de score verder uit kunnen bouwen, maar kwam enkele keren net iets te kort aan het einde van zijn acties. Een kwartier voor tijd ging hij de combinatie aan met Fer, die zelf de keeper omspeelde en de bal in het lege doel prikte: 1-4.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Eekman, Ramsteijn, Bruma, Nelom; Van Haaren, Fer, Janotta; Van la Parra (41’ Clasie), Pedro, Cabral