Fanshop
Fanshop

ONDER 17 START TOERNOOI MET WINST DANKZIJ PEDRO

Feyenoord B-junior Luis Pedro (foto) heeft maandagavond laten zien voor het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar een belangrijke kracht te zijn. Onder 17 liet op het internationale toernooi in Spanje tegen Tsjechië veel kansen onbenut. Het inbrengen van de Feyenoorder bleek een goede zet, want Pedro maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.
KNVB-coach Albert Stuivenberg had in zijn basisopstelling plaatsgemaakt voor drie Feyenoord-spelers. Met Miquel Nelom achterin en Georginio Wijnaldum en Leroy Fer op het middenveld moest de Oost-Europese opponent worden bestreden.

Het Nederlands elftal liet vooral na rust zien een kwalitatief betere selectie te hebben dan de Tsjechen. Omdat dit niet tot uitdrukking kwam in de score, bracht Stuivenberg Pedro na een klein uur in de ploeg. Nog geen kwartier later kon de bondstrainer opgelucht adem halen, want zijn beslissing werd beloond: 1-0.

Woensdag speelt de ploeg tegen Noorwegen. Vrijdag wordt het toernooi afgesloten tegen de leeftijdsgenoten uit Polen.

Opstelling Oranje onder 17: Padt; De Vries (53’ Bentem), Van der Meulen, Van Aanholt, Nelom; Blind, Wijnaldum, Fer; Barazite (57’ Pedro), Zeefuik (72’ Cameron), Narsingh.

Bron: KNVB