ORANJE ONDER 17 BLIJFT WINNEN IN LA MANGA

Op het vriendschappelijke toernooi in La Manga (Spanje) heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar opnieuw gewonnen. Ditmaal werd Noorwegen op een 1-0 nederlaag getrakteerd, nadat maandag Tsjechië met dezelfde cijfers verslagen werd. Namens Feyenoord speelde Kaj Ramsteijn (foto) de hele wedstrijd mee. Georginio Wijnaldum en Louis Pedro vielen na rust in, Miquel Nelom en Leroy Fer bleven aan de kant.
Opnieuw kreeg Oranje onder 17 op het toernooi in Spanje enkele grote kansen. Het resulteerde ook deze wedstrijd in maar één goal, deze keer van Den Haag-speler Cameron. De ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg sluit het toernooi vrijdag af tegen de leeftijdsgenoten van Polen.

Opstelling Oranje onder 17: Zoet; De Vries, Bentem, Ramsteijn, Wolven; Matic, Rienstra, De Vogel (74’ Wijnaldum); Antonia (53’ Pedro), Cameron (64’ Barazite), Stolte

ONDER 18 BIJT ZICH STUK OP IERSE MUUR: 0-0

Met maar liefst vijf Feyenoord-junioren op het veld heeft het Nederlands elftal voor spelers onder 18 jaar woensdagavond een stevige oefenwedstrijd afgewerkt tegen Ierland. De wedstrijd in Richmond Park Stadion eindigde zoals hij begon: 0-0. Speelminuten waren weggelegd voor de Feyenoorders Norichio Nieveld, Raymond Watamaleo, Kevin Wattamaleo, Hanne Hagary en Glenn Kobussen.

Oranje onder 18 had een helft nodig om te wennen aan de fysieke speelstijl van de Ieren. De ploeg van KNVB-coach Koevermans speelde in het tweede bedrijf opportunistischer maar had de pech een goede doelman tegenover zich te hebben. ’Die keeper schoot de bal met windje mee zelfs tot aan het Nederlandse strafschopgebied. Dan is het wel even alle hens aan dek. Verder moesten ze het vooral van dode spelmomenten hebben. Al met al was het een terechte uitslag’, zei de coach na afloop.

Eind maart oefent Onder 18 opnieuw. Engeland is dan de tegenstander.