Fanshop
Fanshop

RON VLAAR DEELT UIT IN SOPHIA KINDERZIEKENHUIS

Ron Vlaar heeft vanmiddag (woensdag) een bezoek gebracht aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De verdediger was aanwezig om prijzen uit te delen op een speciale bingo voor de patiëntjes. Ter gelegenheid van Valentijnsdag werden de zieke kinderen door het Sophia Kinderziekenhuis en Feyenoord in het zonnetje gezet.
In de hal van het ziekenhuis is een geïmproviseerd podium opgebouwd. Een kind uit het publiek mag de bingocijfers bekend maken, de spreekstalmeester leest ze op. Voor het podium houden ruim twintig kinderen samen met hun ouders nauwlettend de cijfers op hun hartvormige bingokaart in de gaten. Wie bingo heeft, krijgt een prijsje uit handen van Ron Vlaar. En ja, wie foute bingo heeft, moet een liedje zingen.

Tot zover lijkt de bingo op ieder andere. Wat de bingo speciaal maakt, is dat ook kinderen die niet in staat zijn om in de hal aanwezig te zijn, vanaf hun kamer mee kunnen doen. De hele bingo wordt daarvoor opgenomen en is rechtstreeks te bekijken via het interne televisiekanaal van het ziekenhuis: Sophia TV. Via een laptop met internetaansluiting kunnen de kinderen in bed chatten met elkaar en met iemand op het podium, die doorgeeft of er in een van de kamers bingo is gevallen.Zodra dat het geval is, wordt Vlaar in stelling gebracht. De verdediger verlaat even zijn plek op het podium en snelt naar de kamer waar de prijs is gevallen. Op de afdeling medium care, waar kinderen liggen met een lage weerstand, krijgt een jongen een brandweerwagen uit handen van de Feyenoorder. ‘Om binnenbrandjes in De Kuip te blussen’, merkt de presentator van de bingo spitsvondig op. Vlaar reikt het presentje uit, nodigt de winnaar uit voor de jaarlijkse Sophia Dag in De Kuip, waarbij een heel vak wordt gereserveerd voor Sophia-kinderen en hun familie, en geeft hem als klap op de vuurpijl een gesigneerde foto.

Vlaar doet het allemaal met veel plezier: ‘Dit is hartstikke leuk om te doen. Soms is het wel moeilijk om bij een ziek kind de kamer op te lopen, maar als je ziet hoeveel plezier je ze ermee doet, is dat het allemaal waard.’