FEYENOORD C1 PAKT EERSTE WINST VAN 2007

De C-junioren van trainer Jean-Paul van Gastel hebben zaterdag de eerste winstpartij van 2007 gerealiseerd. In Rotterdam werd van FC Utrecht gewonnen met 2-0. De doelpunten kwamen van Kevin Jansen (foto) en Ariel da Silva Cruz. De wedstrijd van de A1 bij Willem II werd afgelast, omdat de velden in Tilburg onbespeelbaar waren. De B1 van Feyenoord neemt het morgen in Nijmegen op tegen NEC.
C-JUNIOREN BOEKEN SOLIDE OVERWINNING

De C1 van Feyenoord is dit seizoen lang koploper geweest in de Eerste Divisie B. Omdat de Rotterdammers in 2007 nog niet wisten te winnen, moesten zij de leidende positie overgeven aan de C’tjes van ADO Den Haag. Zaterdag pakte Feyenoord weer eens de volle winst, op eigen veld tegen FC Utrecht. Na een slechte eerste helft moest trainer Jean-Paul van Gastel de nodige omzettingen doen. ‘We speelden veel te slap. Utrecht was in de duels een stuk feller. We reageerden vaak te laat, dus moest er in de tweede helft beter geanticipeerd worden.’

Het tweede bedrijf zag er van Feyenoord-kant een stuk beter uit. Het positiespel was verzorgd en de ploeg creëerde een aantal goed uitgespeelde kansen. Dit leidde tot doelpunten van Kevin Jansen en Ariel da Silva Cruz, die beiden via een goede loopactie de Utrechtse defensie te kijk hadden gezet. Het gaf de oefenmeester de kans de Velder-tweeling wat rust te gunnen met het oog op hun verplichtingen met de nationale jeugdteams.

De 2-0 eindstand was de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld na rust. De C-junioren komen vanwege de ruim ingeplande KNVB-agenda dit kalenderjaar nog niet echt in een ritme. De ploeg van Van Gastel speelde zaterdag pas haar derde competitieduel in 2007 en heeft volgend weekend opnieuw vrij. De week daarop is Excelsior de tegenstander.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Martins Indi, Kruithof, Wijmer, Dos Santos Lopes; De Vrij, Jansen, Van den Engel (60’ Latuheru); N. Velder (67’ Schoonheim), Da Silva Cruz, A. Velder (65’ Ntambue)