DURE MISSTAP IN DE KUIP: 0-0

Feyenoord moet in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen alle zeilen bijzetten om de vijfde plaats te behouden. De ploeg van Erwin Koeman leed in De Kuip duur puntenverlies tegen Willem II: 0-0. De voorsprong op Heerenveen is daardoor geslonken tot twee punten. Theo Lucius viel tegen de Tilburgers na 27 minuten uit met een hamstringblessure.
De wind had vrij spel in De Kuip en dat kwam het spel van beide ploegen niet ten goede. Feyenoord speelde tegen de wind in en zag elke aanval door de lucht vroegtijdig stranden. Omdat ook het combinatiespel te wensen overliet, creëerde de ploeg van Koeman zich geen enkele uitgespeelde kans. Gevaarlijk werd Feyenoord voor rust wel één keer. Dat was op het moment dat Pierre van Hooijdonk zich na 39 minuten achter een vrije trap plaatste. De spits schoot net naast.

Willem II verzuimde in het eerste bedrijf te profiteren van de weeromstandigheden en een personele tegenslag bij Feyenoord. De Tilburgers konden dat zichzelf verwijten, want de Rotterdamse defensie had bij vlagen alle moeite de bal te ruimen. Na zestien minuten was dat onder meer het geval, toen Cristiano uitbrak en een schot op Timmer loste. In de herkansing schoot Jonathan Wilmet over. Op dat moment stond Lucius nog in de defensie, maar door een onwillige hamstring moest hij na 27 minuten het veld verlaten.

Said Boutahar had één minuut later de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg aan de leiding te helpen. De oud-Feyenoorder kreeg een meter of tien van Timmer de bal voor zijn voeten, maar was te onstuimig in de afronding. De Rotterdammer schoot onzuiver in en vergat zijn oude club pijn te doen.

Joonas Kolkka keerde na rust niet meer terug op het veld. Stein Huysegems kwam hem vervangen en maakte een wervelende entree. De Belg zag na 48 minuten een fraaie volley net over gaan.

Het was het startschot van een Rotterdams offensief. Eerst was het Jonathan de Guzman die Maikel Aerts aan het werk zette met een vrije trap. Uit de hoekschop die het opleverde kopte Van Hooijdonk hard in. Anouar Hadouir redde met het hoofd op de lijn.

Daarna trad een kansarme fase in, die pas werd doorbroken toen Huysegems een kwartier voor tijd met de punt van zijn teen inschoot. Aerts wierp zich in de baan van het schot en voorkwam de achterstand. Met Tim Vincken voor De Guzman probeerde Feyenoord nog iets te forceren, maar effect sorteerde het in eerste instantie niet. Sterker nog, het waren de Tilburgers die een levensgrote kans kregen. Cristiano schoot in kansrijke positie over.

Castelen had Feyenoord nog naar de overwinning kunnen schieten. De rechtsbuiten kwam vrij voor Aerts, maar zag zijn inzet gekeerd. In de slotfase claimde Feyenoord nog een strafschop, maar arbiter Blom zag er geen overtreding in toen Buijs werd gevloerd.

Feyenoord – Willem II 0-0