GOEDE REEKS JONG FEYENOORD BEËINDIGD

Jong Feyenoord is er niet in geslaagd de goede prestaties van de laatste weken door te trekken. Na zeges op Ajax en RKC werd maandagavond thuis verloren van Jong FC Twente: 0-1. Anar Vidarsson verzorgde een kwartier voor tijd de winnende treffer. Feyenoord had voor rust de mogelijkheid om de score te openen, maar goede kansen van Pieter Collen en Mohammed Abubakari (paal) leverden geen treffer op.

De beloften verschaften zich de laatste weken wat adem met twee opeenvolgende overwinningen, maar zorgeloos naar het einde van de competitie toewerken is er niet bij. Desondanks lijkt de ploeg zich te hebben bevrijd van de degradatiedruk. Dat bleek in de Arena en werd uitgebouwd in de twee duels die op Varkenoord volgden.

Want ook maandag speelde Feyenoord vele malen beter dan het in het merendeel van de voorgaande competitieduels deed. Een op papier sterk FC Twente, onder andere aangevuld met A-selectiespelers Niels Oude Kamphuis, Cees Paauwe, Wout Brama en Resit Schuurman, had alle moeite met de Rotterdammers. Op basis van de veldverhoudingen had Feyenoord in de eerste helft de voorsprong verdiend, maar pech in de afronding voorkwam dat.

Léonard kreeg de eerste kans, maar zijn schot ging naast. Collen was gevaarlijk met een prima kopbal, maar Paauwe trad adequaat op en keerde de inzet. De doelman was wel kansloos op het schot dat Abubakari op slag van rust loste. Tim Vincken had de bal nog kunnen intikken, maar verwachtte dat de poging goed was voor de 1-0. Hij kwam bedrogen uit, de inzet van de Ghanees stuitte via de binnenkant van de paal het veld weer in.

FC Twente kreeg één grote mogelijkheid, wat Jerson Anes Ribeiro zich mocht aanrekenen. De linksback verslikte zich bij het uitverdedigen en bood Sergio Zijler onbedoeld de mogelijkheid te profiteren. Dankzij goed keeperswerk van Erwin Mulder bleef Jong Feyenoord dat bespaard.

Na rust toonde Mulder aan in grote vorm te verkeren. Eerst ranselde de huidig derde doelman van Feyenoord 1 een schot van Marcel Kleizen uit het doel. Een minuut kreeg Kleizen op twee meter van Mulder een vrije kopkans en leek de 0-1 onafwendbaar. Een schitterende reflex van Mulder hield Feyenoord wederom op de been.

De kansen illustreerden dat de wedstrijd kantelde. FC Twente zette serieus aan voor de openingstreffer en kreeg loon naar werken. De kopbal van Kleizen kwam na 73 minuten met wat fortuin voor de voeten van Vidarsson, die vrij voor Mulder simpel de trekker kon overhalen: 0-1. Het bleek de nekslag voor de Rotterdammers, die er niet meer in slaagden om een offensief te ontketenen.

Jong Feyenoord – Jong Twente 0-1

73’ 0-1 Vidarsson