DRENTHE OP STOOM BIJ JONG ORANJE: 1-0

Royston Drenthe heeft dinsdagavond zijn visitekaartje afgegeven bij Jong Oranje. Uit een vrije trap maakte de Feyenoorder de enige treffer van de avond tegen de leeftijdsgenoten uit Ierland: 1-0. Ron Vlaar was aanvoerder van de Nederlandse beloften, waarvoor ook de oud-Feyenoorders Gianni Zuiverloon en Evander Sno in actie kwamen.
Drenthe begon als dinsdag als linksback aan het oefenduel met Jong Ierland, maar moest wegens personele problemen na rust ondersteuning bieden op het middenveld. Dit deed de energieke jongeling met veel overtuiging. Drenthe gaf zijn uitstekende optreden in de 72ste minuut extra gewicht door te scoren uit een vrije trap: 1-0.

Een makkelijke avond had de equipe van coach Foppe de Haan bepaald niet. Het snelle uitvallen van middenvelder Sno zorgde er voor dat Jong Oranje geen vuist kon maken op het middenveld. Voor rust kregen de bezoekers een strafschop, die gekeerd werd door keeper Waterman. Het enige Nederlandse gevaar voor rust kwam van de voet van Schilder, die in de slotminuten van het eerste bedrijf hard op de paal schoot.

Het spel van Drenthe en de snelle aanvaller Roy Beerens na de thee gaf de toeschouwers in Venlo hoop met het oog op het Europees Kampioenschap, dat in juni plaatsvindt in Nederland.

Opstelling Jong Oranje: Waterman, Janse (46’ Zuiverloon), Kruiswijk (46’ Donk), Vlaar, Drenthe; Sno (4’ Lens), Maduro, Schilder; Beerens, Rigters (78’ Janssen), Bakkal (46’ Jong-a-Pin)

DERIJCK WINT MET BELGIË ONDER 21

Een dag eerder was er ook succes voor Timothy Derijck. De Belg trad maandag in Belgrado met België onder 21 aan tegen Servië. De jonge Zuiderburen wonnen het duel met 0-1. Derijck maakte tien minuten voor het eindsignaal zijn opwachting in de defensie.