Fanshop
Fanshop

SCHLEMIELIG VERLIES FEYENOORD A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag met 1-0 verloren bij Willem II. De Tilburgers waren op een hobbelige grasmat de mindere partij, maar pakten bij het scheiden van de markt drie punten. Vanwege personele problemen en het doorschuiven van Georginio Wijnaldum naar Feyenoord 1 moest trainer Henk Fräser vier B-junioren inzetten. De B1 had dit weekend vrij, de C’tjes spelen een meerdaags toernooi.
Net als Koeman moet trainer Fräser deze weken flink puzzelen om een opstelling te maken. Deze week kwamen Hagary (blessure) en Wijnaldum (naar Feyenoord 1) bij de lijst van afwezigen. Omdat de B-junioren dit weekend roostervrij waren, mochten vier B’tjes zich melden bij het oudste jeugdteam van Feyenoord.

Op het slechte veld in Tilburg kwam het snelle positiespel van de Rotterdammers niet uit de verf. Stuiterballen en polletjes kwamen het kijkspel bepaald niet ten goede. De bezoekers probeerden een helft lang via voetballende oplossingen openingen te creëren maar moesten na 45 minuten besluiten de tactiek om te gooien.

Fräser sommeerde zijn ploeg de ‘lange bal’ te hanteren en alert te zijn op ballen die voor de voeten van de aansluitende linie zouden vallen. Het leverde veel kansen op voor Feyenoord, maar geen speler wist de 0-1 te maken. Vlak voor tijd was invaller Miquel Nelom dichtbij de openingstreffer, maar de Tilburgse doelman voorkwam een Rotterdams feestje. Uit de tegenaanval maakten zijn ploeggenoten de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

’We begonnen goed’, vond Fräser. ‘In de eerste helft hadden we er eentje moeten maken. Mitchell Schet wisselde ik al voor rust omdat ik bij hem opnieuw de beleving miste. Ondanks het overwicht verlies je hier en dat was niet nodig geweest.’

Volgende week speelt de A1 tegen AZ.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee, Barends, Nieveld, Anes Ribeiro; Kobussen, Fer, K. Wattamaleo; Schet (39’ Janotta), Pedro, R. Watamaleo (80’ Nelom)