Fanshop
Fanshop

SC HEERENVEEN – FEYENOORD UITVERKOCHT

De belangrijke wedstrijd SC Heerenveen-Feyenoord van aanstaande zondag is tot en met de laatste stoel uitverkocht. De wedstrijd wordt bezocht door ruim 20.000 Friezen en 1.280 Feyenoord-supporters. Aangezien de wedstrijd beslissend is voor de strijd om de vijfde plaats en er dus sprake is van een verhoogd spanningsveld, is de Friese politie extra alert op het voorkomen van eventuele ongeregeldheden.
In Heerenveen rekent men erop dat een klein deel van de Feyenoord-aanhang zich reeds op zaterdag zal melden. Vanaf zaterdagmorgen is in Heerenveen een noodverordening van kracht die de Friese politie extra mogelijkheden biedt om op te treden tegen overlastgevende groeperingen. Feyenoord-supporters die niet in het bezit zijn van een kaart voor de wedstrijd wordt ten strengste afgeraden naar Heerenveen te reizen.

Opmerking:
In de aanloop naar Heracles-Feyenoord hebben wij op onze website melding gemaakt van het feit dat op de wedstrijddag een noodverordening gold. Na de wedstrijd verschenen in de media berichten van de burgemeester van Almelo dat hiervan geen sprake was. Navraag heeft ons geleerd dat dit klopt. Er was geen sprake van een noodverordening maar er was een noodbevel afgekondigd. In Heerenveen is wel sprake van een noodverordening, die in die gemeente makkelijker tot stand komt omdat deze standaard is opgenomen in de plaatselijke APV.