Fanshop
Fanshop

KOEMAN: ‘DIT IS EEN ENORME KLAP’

Feyenoord liet het liggen in het Friese Abe Lenstra Stadion. Die mening was Erwin Koeman na afloop van de 5-1 nederlaag toegedaan. Bij een 1-1 stand hadden de Rotterdammers kunnen doordrukken, maar ze verzuimden dat. ‘We hadden Heerenveen bij de strot en de genadeklap kunnen uitdelen’, zei Koeman, die zich met die uitspraak gesteund zag door zijn collega-trainer. ‘Ik vreesde in die fase met grote vrezen’, aldus Gertjan Verbeek.
De klap kwam hard aan in de spelersgroep. Feyenoord mocht lang geloof blijven koesteren, maar de totale ineenstorting na de 2-1 maakte aan alle illusies een einde. Dat zijn ploeg weer zo’n kon wegzakken na een achterstand en zoals wel vaker dit seizoen in sneltreinvaart veel goals incasseerde, stak bij Koeman. ‘Na 75 minuten miste ik agressiviteit. Het ging opeens veel te gemakkelijk voor Heerenveen. Daar ben ik teleurgesteld over, juist omdat we goed speelden. Hoe wij tot een kwartier voor tijd hebben gespeeld had meer moeten opleveren dan deze grote nederlaag. We hadden via Van Hooijdonk, Charisteas en Castelen zelfs de genadeklap kunnen uitdelen.’

‘Het verschil was Afonso Alves, een fenomeen. Wij konden onze kansen niet benutten, Heerenveen slaagde daar in de persoon van Alves wel in. De ploeg heeft vandaag wel laten zien heel graag te willen. We hadden kunnen en moeten winnen, maar blijkbaar is de gifbeker nog niet leeg. Dit resultaat is erg pijnlijk’, zei Koeman.