Fanshop
Fanshop

HOFS TERUG OP TRAININGSVELD

Nicky Hofs heeft dinsdag zijn rentree op de training van Feyenoord gemaakt. De middenvelder revalideerde de afgelopen maanden op Papendal, nadat begin februari een stukje kraakbeen uit zijn knie werd verwijderd. Hofs begon de training met een positiespel met de groep en eindigde met enkele aparte oefeningen met fysiotherapeut Dennis Lion.

Hofs trainde tijdens zijn revalidatie al met de bal, maar nam dinsdag voor het eerst weer aan een groepstraining deel. ‘Heel lekker om terug te zijn’, zei hij achteraf. ‘De training ging heel goed. Op dit moment heb ik nergens last van, maar het is afwachten hoe de reactie morgen is.’

De middenvelder durfde nog niet te zeggen wanneer hij weer volledig fit is. ‘De komende week zal ik met pass- en trapvormen wel met de groep meetrainen, maar de duels ga ik voorlopig nog uit de weg.’ De eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord is over anderhalve week tegen FC Groningen. Die wedstrijd komt in principe te vroeg voor Hofs, ‘maar zeg nooit nooit’.

In totaal kwamen er dinsdag 21 spelers in actie op het hoofdveld van Varkenoord. Omdat Erwin Koeman wegens familieomstandigheden ontbrak, werd de training geleid door John Metgod en Henk Duut. André Bahia liet verstek gaan, omdat hij zijn vrouw in Brazilië bijstaat bij de bevalling van hun eerste kind. Ook Georginio Wijnaldum ontbrak, hij is met Oranje onder 17 naar het EK is.