FEYENOORD A1 LAAT DE GRAAFSCHAP ONTSNAPPEN

Feyenoord A1 heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag bij De Graafschap: 2-1. De Rotterdammers kwamen via Kevin Wattamaleo (foto) nog wel op voorsprong, maar moesten lijdzaam toezien hoe de thuisploeg in de slotminuut vanaf 11 meter alsnog langszij kwam. De B1 was vorige week al klaar, de C’tjes komen dinsdagavond in actie tegen Willem II.
Het was zaterdag voor Henk Fräser de laatste keer dat hij bij de A1 in competitieverband op de bank plaatsnam. De trainer was vanwege fysiek ongemak genoodzaakt te starten met een aantal B-junioren. Rechterspits Rajiv van la Parra speelde vorig seizoen zelfs nog bij de C1, maar vervulde zijn rol volgens Fräser ‘uitstekend‘.

De wedstrijd kende een gelijkopgaande openingsfase. Na een kwartier nam Feyenoord het heft in handen en ging op zoek naar een doelpunt. Voor rust werd die nog niet aangetekend.

Ook na de helftwisseling bleef Feyenoord sterker. De spelers waren goed in de passing en Van la Parra onderscheidde zich door een aantal fraaie acties. Ook Kelvin Leerdam liet weer zien niets voor zijn oudere teamgenoten onder te doen. De 0-1 kwam via de linkerkant. Raymond Watamaleo stoof na een uur spelen zijn directe tegenstander voorbij en bediende Kevin Wattamaleo op maat. De gelegenheidsaanvaller liep de bal beheerst het doel in.

In de fase na die treffer liet Feyenoord een zeker lijkende overwinning liggen. ´In die periode hadden we het af moeten maken. We kregen de kansen, maar zoals vaker dit seizoen kregen we de bal niet in het doel´, zei Fräser. Op kenmerkende wijze zocht De Graafschap daarna de aanval. Alle ballen werden het zestienmetergebied van Erwin Mulder ingepompt. Zes minuten voor tijd greep de Feyenoord-defensie niet adequaat in, wat de gelijkmaker betekende.

De Doetinchemers kregen daarna een goede kans op de winnende, maar mikten voorlangs. In de slotminuut probeerde de thuisploeg het eens via de zijkant. In een ogenschijnlijk onschuldig duel liet de De Graafschap-aanvaller zich vallen. De scheidsrechter vond het vergrijp zwaar genoeg om er een strafschop voor te geven Via de penaltystip haalden de Superboeren de zege binnen.

Feyenoord eindigt door dit resultaat als vierde op de ranglijst, omdat het een minder doelsaldo heeft dan sc Heerenveen. Voor Fräser resten er nu nog twee vriendschappelijke toernooien: het Achterhoekse Terborg-toernooi (18/19/20 mei) en het PSV-toernooi (1/2/3 juni). ‘Ik kan terugkijken op vier leerzame en erg leuke jaren. Met de drie bekers en drie top drie-noteringen ben ik tevreden. Ik hoop dat de supporters ons tijdens de afsluitende toernooien nog flink aan komen moedigen.’

Opstelling Feyenoord A1: Cummins (46’ Mulder); Erkelens (80’ Degeling), Nieveld, Özcelik, Barends; Leerdam, Kobussen, Anes Ribeiro; Van la Parra (85’ Lagouireh), K. Wattamaleo, R. Watamaleo