VAN HOOIJDONK NEEMT AFSCHEID VAN DE KUIP

Pierre van Hooijdonk had zondag zijn familie en vrienden uitgenodigd om naar De Kuip te komen. De aanvaller wist dat het duel met FC Groningen wel eens zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord zou kunnen zijn. De 1-1 uitslag was niet genoeg om door te dringen tot de finale van de play-offs om een UEFA Cup-ticket. En dus besefte Van Hooijdonk na het laatste fluitsignaal dat zijn laatste minuut als speler van Feyenoord was verstreken. Met een indrukwekkende ereronde nam hij vervolgens afscheid van De Kuip.

De ereronde leverde hem een brok in de keel op, maar tegelijkertijd wist hij van tevoren dat de wedstrijd van zondag op die manier kon eindigen. ‘Natuurlijk was ik geraakt door de emotie van de supporters’, zei hij na de wedstrijd. ‘Maar ik heb al vroeg in dit seizoen aangegeven dat ik zou stoppen, dus ik wist dat dit moment er aan zat te komen.’

Volgens Van Hooijdonk was het gelijkspel typerend voor dit seizoen. ‘Toen we met 1-0 de rust in gingen, had ik het volste vertrouwen dat het goed zou komen. Maar net als in de uitwedstrijd was één moment bepalend voor de hele wedstrijd. Na de 1-1 zijn we geloof ik geen moment meer gevaarlijk geweest.’

De vraag wat de toekomst brengt, beantwoordde Van Hooijdonk met een glimlach. ‘Ik ga nu eerst een vat in de brasserie leeg drinken.’ Daarna, serieus: ‘Mijn hoofd staat er nog niet naar om daar over na te denken. Ik ben nog niet voetbalmoe, maar de komende tijd zal ik wel wat afstand nemen. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.’