Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD DEGRADEERT ONDANKS ZEGE OP UTRECHT

Jong Feyenoord is maandagavond gedegradeerd naar de eerste divisie van het beloftenvoetbal. Weliswaar boekte het team van Arnold Scholten een prima 0-3 uitoverwinning bij Utrecht, maar omdat NEC thuis van Jong Ajax won, was dat tevergeefs. Tim Vincken, Timon van Leeuwen en Sammuel verzorgden de Rotterdamse productie.
De opdracht voor Arnold Scholten en zijn spelers was vooraf duidelijk: er moest in Utrecht in ieder geval gewonnen worden en liefst met drie treffers verschil. In dat geval had Jong Feyenoord nog een kans op lijfsbehoud en dan nog waren de Rotterdammers afhankelijk van het resultaat dat Jong NEC thuis tegen Jong Ajax zou boeken. Want een Nijmeegse overwinning betekende onherroepelijk degradatie van de Kuipclub. Voor Jong Utrecht, dat in de competitie al zeker was van een tweede plek, stond er maandagavond op Zoudenbalch niet meer dan het prestige op het spel.

Er ontspon zich op het Utrechtse jeugdcomplex een aardige eerste helft, waarin beide ploegen fel van zich afbeten. Feyenoord kreeg kansen via Wijnaldum en Sammuel, terwijl Utrecht gevaarlijk was via met name Maachi en de getructe Faouzi. Maar de Domstedelingen vonden telkens doelman Doedee op hun weg. Het was Tim Vincken die de ban brak. Op slag van rust stond de rechtsbuiten precies op de goede plek toen Van der Kooy een voorzet van Jacob Lensky niet goed verwerkte. Vincken zag het buitenkansje en kogelde de bal diagonaal in de bovenhoek. De Rotterdammers konden de kleedkamer opzoeken met een goed gevoel en in de wetenschap dat de stand in Nijmegen nog 0-0 was.

 

Ten einde een grotere overwinning op het bord te krijgen wisselde Scholten in de rust Lensky voor Timon van Leeuwen. Die ingreep had succes. De Rotterdammers voerden de druk op en dwongen de nodige kansen af. Maar net op het moment dat Timon van Leeuwen met een prachtig schot de 0-2 binnenschoot, kwam vanuit Nijmegen het bericht dat Jong NEC Jong Ajax met 1-0 had verslagen. Onwetend van dat trieste feit gingen de beloften onverminderd hard op zoek naar meer treffers. Vlak voor tijd gleed Sammuel zelfs een derde binnen. Het zou een eretreffer blijken, want met het laatste fluitsignaal kwam de ontnuchtering: Jong Feyenoord degradeert en zal het volgend seizoen een treetje lager moeten proberen.
JONG UTRECHT – JONG FEYENOORD 0-3 (0-1)
0-1 Vincken
0-2 Van Leeuwen
0-3 Sammuel

OPSTELLING JONG FEYENOORD
Doedee; Tiendalli, Derijck, Léonard, Anes Ribeiro; Abubakari (Kogeldans), Wijnaldum, Lensky ; Vincken (Sardar), Sammuel en Kolkka