JONG ORANJE VERLIEST VAN JONG MAROKKO

Jong Oranje heeft de eerste oefenwedstrijd op weg naar het EK onder 21 jaar verloren. Met Ron Vlaar, Dwight Tiendalli en Tim Vincken in de basis verloor de ploeg van bondscoach Foppe de Haan in Tilburg met 0-2 van Jong Marokko. Royston Drenthe maakte in de tweede helft zijn opwachting in het elftal.

Bij rust was de stand nog gelijk en had Jong Oranje zelfs de beste kans op de 1-0 gehad. Na een kwartier spelen wist Vincken vanaf de rechterkant het hoofd van Haris Medunjanin te bereiken, maar de kopbal van de middenvelder miste richting. Het bleek de enige echte mogelijkheid uit de hele wedstrijd voor de Nederlandse ploeg.

Jong Marokko toonde zich met name na rust een stuk slagvaardiger dan de Nederlanders. Dat resulteerde uiteindelijk in twee doelpunten. De eerste kwam van de voet van FC Twente-speler Karim El Ahmadi. Hij wist met een lobje doelman Kenneth Vermeer te verschalken. Het tweede doelpunt kwam voort uit een strafschop. Drenthe maakte de overtreding op een Marokkaanse aanvaller, waarna Adil Chihi vanaf zestien meter kon binnen schieten.