JONG ORANJE PAKT GROEPSWINST

Jong Oranje heeft zich verzekerd van de groepswinst tijdens het EK in eigen land. De puntendeling tegen de leeftijdsgenoten uit België was genoeg om als eerste te eindigen in de poule. De Belgen hadden aan het punt voldoende om als tweede te eindigen en zich zo te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Royston Drenthe was voor rust doeltreffend. Zijn vrije trap zorgde voor de 2-1 voorsprong. Eerder had Maceo Rigters de gelijkmaker verzorgd nadat Kevin Mirallas de score opende. Sebastien Pocognoli tekende voor de einduitslag: 2-2.
Drenthe werd na 73 minuten gewisseld. Ron Vlaar speelde negentig minuten mee bij Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan weet nog niet welke ploeg het treft in de halve finale. In groep B moet de afsluitende wedstrijd op zondag duidelijk maken of Tsjechië, Engeland of Italië als tweede eindigt in de groep.

Opstelling Jong Oranje: Vermeer; Zuiverloon, Vlaar, Kruiswijk, Pieters; De Ridder, Donk, Bakkal, Drenthe (73’ Beerens); Babel (79’ Jenner) en Rigters (63’ Janssen).