Fanshop
Fanshop

GIOVANNI VAN BRONCKHORST KEERT TERUG BIJ FEYENOORD

Giovanni van Bronckhorst keert terug bij Feyenoord. De 32-jarige international verruilt FC Barcelona per direct voor de Rotterdamse Kuip, waar hij een contract voor drie seizoenen zal ondertekenen. Met de terugkeer van Van Bronckhorst bij Feyenoord gaat een lang gekoesterde wens van zowel de speler als de club in vervulling. De Rotterdammer wordt woensdagmiddag om 14.30 uur in De Kuip aan de media gepresenteerd.
Giovanni van Bronckhorst genoot zijn volledige opleiding op Varkenoord, voordat hij in 1994 zijn debuut maakte in Feyenoords hoofdmacht. Als linkermiddenvelder was hij ondanks zijn jonge leeftijd vier seizoenen lang een bepalende speler en publiekslieveling in De Kuip. In 1998 vertrok Van Bronckhorst na 141 officiële wedstrijden en KNVB-bekerwinst voor Feyenoord naar Glasgow Rangers, waar hij twee keer kampioen van Schotland werd. Vervolgens trok Van Bronckhorst naar Londen, waar hij met Arsenal opnieuw kampioen werd. In augustus 2003 werd de Rotterdammer verhuurd aan FC Barcelona, waar hij definitief uitgroeide tot Europese topspeler. Met Barça won ‘Gio’ nog eens twee landstitels en in 2006 ook nog eens de Champions League. Inmiddels heeft Van Bronckhorst liefst 67 interlands gespeeld, waarin hij vier keer scoorde.

Na Luigi Bruins, Andwélé Slory en Tim De Cler is Giovanni van Bronckhorst de vierde aanwinst van Feyenoord. De Rotterdammer krijgt bij Feyenoord rugnummer 8.