VAN MARWIJK: ‘TE VROEG VOOR CONCLUSIES’

Bert van Marwijk vond het zaterdag na tweede oefenwedstrijd van het seizoen te vroeg om al conclusies te trekken uit wat hij in 180 minuten voetbal had gezien. Wel merkte de trainer tevreden op dat er veel voetbal in de ploeg zit en ook over de score in Oisterwijk (0-12) was hij te spreken. ‘We scoren twaalf keer en raken volgens mij tien keer paal of lat. Het had wel twintig nul kunnen zijn.’
Op een hobbelig veld met lang gras toonde Feyenoord de discipline om voluit te spelen tegen de vierdeklasser. Tot tevredenheid van Van Marwijk: ‘De tegenstander stortte zich massaal op de verdediging, wat het voor ons moeilijk maakte. Daarom ben ik blij dat we met name in de diepte goed hebben gepresteerd. Ik wist dat de snelheid op de flanken er was, maar het gaat erom dat die jongens ook gevonden worden. In wedstrijden tegen amateurs is een goede bal in de diepte misschien nog wel moeilijker dan tegen een gelijkwaardige tegenstander, maar dat leverde geen problemen op.’

Dat er veel voetbal in de ploeg zit, had Van Marwijk al op de eerste training ontdekt. Een belangrijke rol daarin lijkt weg gelegd voor nieuweling Nuri Sahin. De trainer prees ook zaterdag het optreden van de Turkse middenvelder, die zich net als woensdag nadrukkelijk liet gelden in het veld. Sahin scoorde zelf eenmaal en stond met enkele steekballen aan de basis van nog een aantal doelpunten. Van Marwijk: ‘Hij eist veel ballen op en krijgt die ook, maar hij wil soms te veel doen in het veld. Hij is een aanvallend ingestelde speler, maar afgelopen woensdag vond ik hem ook controlerend de beste man op het middenveld.’

Het waren de belangrijkste lessen uit de wedstrijd tegen Taxandria. De voornaamste conclusie na twee wedstrijden lijkt dat Feyenoord blij mag zijn het de eerste 180 minuten voetbal van het seizoen ongeschonden is uitgekomen. ‘En dat is misschien wel het belangrijkst’, aldus Van Marwijk.