MAKAAY-SHOW IN BORCULO: 0-18

Feyenoord heeft de stijgende lijn te pakken. Na een 0-8 en 0-12 overwinning werd de derde wedstrijd in de voorbereiding met nog grotere cijfers afgesloten. In Borculo stopte de teller pas toen de 0-18 stand was bereikt tegen de amateurs van VV Reunië Roy Makaay speelde één helft mee en was in dat tijdsbestek bij acht treffers betrokken. De EK-gangers Luigi Bruins, Royston Drenthe (beiden één treffer) en Ron Vlaar speelden een half uur mee.

Makaay had iets van zijn klasse geëtaleerd in de eerste twee oefenwedstrijden, maar in Borculo drukte de spits pas echt zijn stempel. Makaay schoot en bediende vanuit alle hoeken en standen. Op het moment dat de eerste helft werd afgefloten had het hem een opzienbarend aandeel in de productie bezorgd. Na zeventien seconden zorgde hij al voor 0-1. In vijfenveertig minuten trof Makaay in totaal vijf keer doel. In drie gevallen stelde hij een medespeler in staat te scoren. Zodoende was hij bij acht van de twaalf treffers betrokken, wat tot wanhoop bij de thuisploeg en tot bewondering bij de duizenden toeschouwers leidde.

Makaay was niet de enige die zich van zijn beste kant liet zien. Op links was Vincken een plaag, met drie assists en twee treffers als resultaat. Ook Nuri Sahin liet zich van zijn beste kant zien. Bij de eerste drie treffers, die binnen acht minuten vielen, was de Turk in alle gevallen de aangever. Op slag van rust bevestigde hij wederom een geweldig schot te hebben. Van afstand maakte hij er 0-12 van.

Feyenoord startte met een verbouwd elftal aan de tweede helft. Ruim een kwartier later werd er opnieuw een groot aantal wijzigingen doorgevoerd. Dit keer kwamen er zes spelers het veld in, onder wie de Jong Oranje-internationals Luigi Bruins, Ron Vlaar en Royston Drenthe. Op het moment van wisselen had Slory er al 0-13 van gemaakt. Een minuut na de wissels maakte Jacob Lensky, koud in het veld, er 0-14 van. Via treffers van Michael Mols, Luigi Bruins, Royston Drenthe en Jonathan de Guzman werd het zelfs nog 0-18.

VV Reunië – Feyenoord 0-18

Scorverloop:
1’ 0-1 Makaay
2’ 0-2 J. Buijs
8’ 0-3 Vincken
11’ 0-4 Makaay
21’ 0-5 Makaay
25’ 0-6 Vincken
28’ 0-7 Makaay
31’ 0-8 De Cler
34’ 0-9 Castelen
38’ 0-10 Makaay
43’ 0-11 Wijnaldum
45’ 0-12 Sahin
53’ 0-13 Slory
66’ 0-14 Lensky
73’ 0-15 Mols
78’ 0-16 Bruins
78’ 0-17 Drenthe
88’ 0-18 De Guzman

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Timmer; Lucius, Hofland, J. Buijs, De Cler; Hofs, Sahin, Wijnaldum; Castelen, Makaay en Vincken.
Tweede helft: Timmer; D. Buijs, J. Buijs (62’ Bahia), Hofland (62’ Vlaar), De Cler (62’ Lensky); Hofs (62’ Drenthe), Sahin (62’ Bruins), De Guzman; Slory, Mols en Castelen (62’ Biseswar).