Fanshop
Fanshop

FEYENOORD VERGEET TE STUNTEN BIJ EERSTE SERIEUZE TEST: 1-1

Feyenoord heeft verzuimd om een stunt te bewerkstelligen tegen Chelsea: 1-1. De ploeg van Bert van Marwijk incasseerde door een fout van Theo Lucius de late gelijkmaker van Frank Lampard. Roy Makaay kon via een strafschop alsnog de zege binnenslepen, maar faalde in de slotminuten vanaf elf meter. Kevin Hofland hielp Feyenoord met een kopbal aan de leiding.
Dat de toegangswegen rondom De Kuip ook na de aftrap nog vol stonden met supporters, zei veel over de belangstelling voor het treffen met Chelsea. Verwachtingsvol meldden circa 44 duizend toeschouwers zich in het uitverkochte stadion om kennis te maken met het nieuwe Feyenoord. De beginfase zal hen niet hebben teleurgesteld, al was het alleen maar omdat de ploeg van Van Marwijk moeiteloos op de been bleef tegen het sterrenensemble uit Londen.Echt verwend werd het Legioen aanvankelijk niet. Afgezien van een schot in het zijnet van Roy Makaay en een schotpoging van Royston Drenthe viel er weinig te genieten. Ook de Engelsen, voor wie het bezoek aan Rotterdam nog geen tien uur duurde, etaleerden weinig van hun klasse. Pas na een half uur kwam daar verandering in.

Op het moment dat Chelsea het tempo verhoogde, zich via Shevchenko een honderd procent mogelijkheid creëerde (fraaie redding Henk Timmer) en net naast schoot via Frank Lampard, was het Feyenoord dat toesloeg.Eén minuut voor rust was het Hofland die uitstekend positie koos bij de vrije trap van De Guzman. Hofland, die op de wedstrijddag nog ernstig twijfelde over zijn meespelen in verband met lichte enkelklachten, kopte eenvoudig binnen. Chelsea-doelman Petr Cech had geen verweer: 1-0.Het bleek meteen de laatste actie van Hofland, die zijn inbreng zoals verwacht beperkte tot één helft. André Bahia kwam voor hem in de plaats.Het verrassende einde van de eerste helft vormde de opmaat voor een veel vermakelijker tweede deel. Dat begon via een schot van Slory, waar de ingevallen doelman Carlo Cudicini met de nodige moeite een antwoord op had. Ron Vlaar leek de marge na 58 minuten te verdubbelen, maar de geplaatste kopbal ging net voorlangs. Paulo Ferreira had kort daarvoor Timmer getest. De keeper toonde zich van zijn beste kant en neutraliseerde de inzet.

Timmer hoefde niet actie te komen op het moment dat Wright-Phillips verwoestend over schoot. De poging en de frequentere offensieve intenties van de bezoekers maakten duidelijk dat het spelbeeld aan het kantelden was. Claudio Pizarro was de volgende het erop waagde, maar zijn volley verdween over.

Chelsea werd uiteindelijk door een cadeautje aan de gelijkmaker geholpen. Theo Lucius gaf de bal op het presenteerblaadje aan Lampard, die oog in oog met Timmer geen fout maakte: 1-1. Dat was een streep door de rekening, ook omdat Nicky Hofs seconden ervoor de 2-0 op de voet had. Cudicini wierp zich toen echter in de baan van het schot.Een stunt leek er toch van te komen toen Romeo Castelen in het strafschopgebied werd gevloerd door Sam Hutchinson. Makaay meldde zich om het buitenkansje te verzilveren, maar zijn poging miste kracht en richting.

Feyenoord – Chelsea 1-1

Scoreverloop:
44’ 1-0 Hofland
79’ 1-1 Lampard

Bijzonderheden: Makaay mist strafschop (85’)

Geel: -

Scheidsrechter: Bossen

Opstellingen
Feyenoord:
Timmer; Lucius, Vlaar, Hofland (46’ Bahia), De Cler; Sahin (70’ D. Buijs), De Guzman (78’ Hofs), Van Bronckhorst (90’ Wijnaldum); Slory (84’ Bruins), Makaay en Drenthe (62’ Castelen).
Chelsea: Cech (46’ Cudicini); Ferreira (78’ Sinclair), Ben Haim (46’ Drogba), Carvalho, Johnson (65’ Diarra); Sidwell (62’ Pizarro), Mikel (67’ Hutchinson), Lampard; Wright-Phillips, Shevchenko en Cole (46’ Malouda).