Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

UEFA GEEFT NANCY OFFICIËLE WAARSCHUWING

De UEFA heeft AS Nancy een officiële waarschuwing gegeven naar aanleiding van de rellen rondom het duel Nancy-Feyenoord. De Europese voetbalbond deed dat na aanvullend onderzoek naar de manier waarop Nancy de kaartverkoop organiseerde. Feyenoord werd tot dusver als enige verantwoordelijk gehouden voor de ongeregeldheden en gestraft met directe Europese uitsluiting in het seizoen 2006-2007.
De Rotterdamse club benadrukte bij de beroepscommissie van de UEFA en later bij het Internationale Hof voor Sportarbitrage (CAS) machteloos te hebben gestaan. Feyenoord waarschuwde Nancy vooraf voor lieden die buiten de door Feyenoord strak gehanteerde uitkaartregeling op eigen gelegenheid naar Frankrijk afreisden en in Nancy op grote schaal en zonder identificatie kaarten bemachtigden. Feyenoord kon de verantwoordelijkheid voor die onbekende personen niet dragen, maar werd er wel voor gestraft op basis van de UEFA-reglementen.

De UEFA startte in een later stadium een onderzoek naar Nancy met nu dus een waarschuwing tot gevolg. De ‘Disciplinary Body’ van de UEFA maakt Nancy het verwijt dat zij niet heeft overlegd met Feyenoord over het openen van de loketten nadat eerder was afgesproken dat deze loketten dicht zouden blijven op de wedstrijddag.