Fanshop
Fanshop

FEYENOORD A1 EN B1 DERDE OP INTERNATIONALE TOERNOOIEN

De A-junioren van Feyenoord hebben op het jeugdtoernooi bij ADO Den Haag beslag gelegd op de derde plaats. Het toernooi, dat al sinds 1949 wordt georganiseerd door de Haagse club, werd gewonnen door Cruizeiro. De B1 van Feyenoord speelde dit weekend ook een toernooi. In Tiel eindigde het team van trainer Cor Adriaanse eveneens als derde.
VAN GASTEL ZIET TEAM GROEIEN IN DEN HAAG

De A1 van Feyenoord begon vrijdag op het internationale toernooi ADO Den Haag met een 1-1 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van West Ham United. Na de openingstreffer van verdediger Kaj Ramsteijn controleerde Feyenoord de wedstrijd. Toch wisten de Engelsen in de tweede helft op gelijke hoogte te komen.

De zaterdag begon minder rooskleurig voor Feyenoord. Cruzeiro was oppermachtig en zette de Rotterdammers met 3-0 aan de kant. ‘Een blamage’, zei Van Gastel na afloop. Tegen Bayer Leverkusen moest met ruimte cijfers gewonnen worden om uitzicht te blijven houden op een halve finale-plaats. De jonge Feyenoorders rechtten de rug en versloegen de Duiters, die de wedstrijd met negen man eindigden, met 5-0. De doelpunten kwamen van Leroy Fer, Hanne Hagary, Michael Janotta en Jordao Pattinama (2x).

Zondag speelden de talenten van Varkenoord tegen het Spaanse Sevilla. Feyenoord legde de tegenstander de wil op, maar leek niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel, door een treffer van Bijlow. In blessuretijd veraste Sevilla vriend en vijand door van dertig meter afstand onhoudbaar raak te schieten: 1-2.

Met AEK Athene moest uitgemaakt gaan worden wie als derde ging eindigen. De Grieken werden met 3-1 verslagen, dankzij treffers van Louis Pedro (2x) en Janotta. Van Gastel toonde zich na afloop ‘uitermate tevreden’. ‘We hebben na het debacle tegen de latere toernooiwinnaar Cruizeiro drie uitstekende wedstrijden gespeeld. Ik zie langzaam een team ontstaan dat begrijpt welke kant ik op wil. Het verschil tussen die tegenvaller en de opleving die volgde moet kleiner.’

Volgende week begint de A1 aan de competitie, tegen FC Groningen.


B1 PAKT BRONS IN TIEL

De B-junioren speelden een toernooi bij RKTVC, de eerste activiteit van het nieuwe voetbalseizoen. Op Sportpark De Ridderweide begon de ploeg zaterdag tegen Lierse SK. De Belgen werden met 1-0 verslagen, door een treffer van proefspeler Sammuel. Dat het maar bij één doelpunt bleef mocht Feyenoord zichzelf aanrekenen.

In de volgende wedstrijd toonde de Rotterdamse ploeg zich opnieuw veel sterker dan de tegenstander. Willem II droop af met een 3-0 nederlaag. Ariel da Cruz Silva (2x) en Shabir Isoufi tekenden voor de doelpunten. Ook de derde opponent van de dag pakte geen punten van Feyenoord af. Brøndby werd met 1-0 verslagen, doelpunt van Van la Parra.

Zaterdag ontmoette de organiserende club de spelers van trainer Cor Adriaanse. RKTVC-Feyenoord werd 0-2, door goals van Jordy Clasie en Nayib Lagouireh. Ajax was de volgende tegenstander. De rivaal uit Amsterdam toonde zich sterker dan Feyenoord en pakte de winst via een 3-0 zege. ‘We speelden tegen Ajax te lief. Ajax strafte dat goed af’, vatte Adriaanse de wedstrijd kort samen.

Tegen PSV kon direct daarna de derde plaats worden binnengehaald. Feyenoord kwam in die wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Athony Velder. Nadat PSV gelijk had gemaakt zorgde Da Cruz Silva voor de winnende. Borussia Mönchengladbach was in de finale te sterk voor Ajax, en pakte de toernooizege.

Sparta is volgende week om 12.00 uur de tegenstander in de beker.