Fanshop
Fanshop

INFORMATIE FC UTRECHT – FEYENOORD

Feyenoord speelt zondag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen tegen FC Utrecht. Onderstaand belangrijke informatie voor de 1.200 Feyenoord-supporters die deze wedstrijd bezoeken.
Alleen opstapplaats Rotterdam
Omdat bij de vorige editie van deze wedstrijd supporters van de ene opstapplaats op de terugweg in bussen stapten die afkomstig waren van een andere opstapplaats was een aantal bussen overbevolkt en konden deze niet vertrekken. Dit heeft veel overlast veroorzaakt met als gevolg dat de politie van Utrecht dit keer niet heeft toegestaan dat er van meerdere opstapplaatsen gebruik mag worden gemaakt. Feyenoord doet een dringend beroep op alle supporters om na afloop van de wedstrijd in dezelfde bus te stappen als waar op de heenweg gebruik van wordt gemaakt teneinde soortgelijke problemen te voorkomen. Wellicht dat het dan volgend seizoen weer mogelijk zal zijn om bij deze wedstrijd gebruik te maken van verschillende opstapplaatsen.

Bavaria City Race
Aanstaande zondag heeft in Rotterdam tevens de Bavaria City Race plaats. Ook rond De Kuip vinden in het kader van deze race de nodige activiteiten plaats. Houd dus rekening met een grotere verkeersdrukte.

Parkeren
Het is niet toegestaan om te parkeren om het voorplein van De Kuip. Feyenoord adviseert supporters hun auto’s te parkeren nabij het busstation aan de Olympiaweg, het daarachter gelegen industrieterrein bij Boels en Wooning of op parkeerplaats P5 nabij Pathé.

Vertrek bussen en toegang stadion
In totaal zullen 25 bussen de 1.200 Feyenoord-supporters zondag naar Utrecht brengen. De eerste bussen vertrekken om 11.55 uur vanaf De Kuip. Toegang tot de bussen kan worden verkregen via de poorten 53-58 (groene sector). De poorten gaan open om 11.15 uur. In De Kuip zijn koffie, thee en snacks verkrijgbaar.

Uitkaart en legitimatie
Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldige Diamond-, Gold- of Silvercard, alsmede een geldig legitimatiebewijs. Indien je een kaart van iemand anders hebt overgenomen dien je ook de uitkaart van de betreffende persoon mee te nemen.

Niet-rokers bussen
De eerste bus van elk cluster is een niet-rokers bus. Toch verzoeken wij iedereen om het roken ook in andere bussen zoveel mogelijk te beperken.

Fouillering
De controle en fouillering bij De Kuip geldt reeds als de toegang tot het stadion van FC Utrecht. Wanneer dit in Rotterdam probleemloos verloopt zullen verdere controles in Utrecht achterwege blijven. Dit heeft wel tot gevolg dat artikelen die niet zijn toegestaan in het Utrechtse stadion ook niet meegenomen mogen worden de bussen in. Blikjes, flessen en pakken drank kunnen dus helaas niet meegenomen worden.

Ophoudprocedure na afloop wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd zullen de Feyenoord-supporters enige tijd in het bezoekersvak worden opgehouden. De politie Utrecht heeft deze tijd nodig om een snelle afvoer van de bussen te kunnen realiseren. Wacht dus na de wedstrijd geduldig af tot dat de poorten open gaan.

Waardering conform het nieuwe puntensysteem
FC Utrecht – Feyenoord is de eerste wedstrijd waarbij het nieuwe puntensysteem voor de uitkaart geldt. Op basis van de onlangs bekend gemaakte criteria levert een bezoek aan deze wedstrijd elke supporter 8 punten op.

Feyenoord rekent zondag op uw medewerking en steun en wenst iedereen een plezierige, sportieve maar bovenal succesvolle wedstrijd!