B1 EN C1 DOEN GOEDE ZAKEN

De B1 en de C1 van Feyenoord hebben zaterdag goede zaken gedaan in de competitie. Beide ploegen wisten hun duel te winnen. De C1 deed dat iets overtuigender dan de B1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost boekte een dikverdiende overwinning op MVV: 4-0. De B1 had wat meer moeite met ADO Den Haag, maar had dat vooral aan zichzelf te danken. Ondanks dat er slap en slordig werd gevoetbald werden drie punten binnen gesleept, door 1-2 te winnen.
COR ADRIAANSE ALLEEN TEVREDEN OVER UITSLAG
Het enige positieve aan de wedstrijd van de B1 tegen ADO Den Haag, was de uitslag. In Den Haag werden drie punten opgehaald, maar verdiend was de 1-2 overwinning nauwelijks te noemen. Vanaf het allereerste fluitsignaal speelde de ploeg van trainer Cor Adriaanse slordig en zonder bezieling. Pas in de tweede helft kwamen de Rotterdammers via doelpunten van Lagouireh en De Cruz Silva op voorsprong, maar ondanks een rode kaart aan de kant van ADO, moest Feyenoord in de laatste minuut nog een strafschop incasseren.

Zelfs de simpelste passes kwamen met name in de eerste helft nauwelijks aan. Het was te danken aan sterk optreden van doelman Van der Post dat Feyenoord niet voor rust al tegen een fikse achterstand aankeek. Tot tweemaal toe werd de bal in de opbouw zomaar bij een tegenstander in de voeten geschoven, maar twee keer bracht Van der Post redding.

De tweede helft kwam Feyenoord iets feller uit de startblokken, maar het spel van de bezoekers bleef vol slordigheden. Uit één van de spaarzame mogelijkheden kwam de B1 na vijftig minuten spelen toch op voorsprong, toen Lagouireh een vrije trap kon binnen werken. De zege leek veilig gesteld toen een speler van ADO een kwartier later rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler en De Cruz Silva enkele minuten later met een fraaie actie de score verdubbelde.

Toch bleef Feyenoord tot en met de slotfase moeite houden met de thuisploeg, die in de laatste speelminuut ook nog iets terug kon doen. Erkelens legde zijn directe tegenstander neer in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Vanaf elf meter werd zo de eindstand op het scorebord geschoten.

Trainer Cor Adriaanse toonde zich achteraf teleurgesteld over met name de instelling van zijn spelers. ‘We hadden al moeite genoeg om de bal naar de juiste kleur te spelen, bovendien speelde de linies te ver uit elkaar. Eigenlijk kan ik alleen maar tevreden zijn over de uitslag.’ Dinsdagavond komt de B1 alweer in actie. Dan is PSV de tegenstander.

Opstelling Feyenoord B1:
Van der Post: De Vrij, Erkelens, Van Haaren, Eekman; Bouwmeester, Clasie, Isoufi; Lagouireh, Van la Parra (65’ De Cruz Silva) en Cabral (69’ Velder)

C1 BOEKT DEGELIJKE OVERWINNING
Feyenoord C1 heeft op Varkenoord een degelijke zege geboekt op MVV. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en liet dat ook niet meer los. Nog voor rust had de ploeg vijf goede kansen, maar door sterk keeperswerk van de Maastrichtse doelman leverde dit slechts één treffer op van Joey van der Velden. De tweede helft sprong de C1 beter met de kansen om, waardoor de invallers Elvis Manu (2x) en Geraldo Alberto Antonio de eindstand konden bepalen.

Feyenoord kwam als een speer uit de startblokken en legde tot de eerste treffer snel en vloeiend combinatiespel op de mat. De C1 kreeg gedurende de eerste helft mogelijkheden om uit te lopen naar een grote voorsprong, maar de doelman van MVV voorkwam dat keer op keer. Na ruim een kwartier spelen wist Van der Velden hem toch te passeren, na een razendsnelle combinatie op het middenveld, die eindigde in een slimme steekpass.

De tweede helft kende nagenoeg hetzelfde spelbeeld als de eerste, met het verschil dat de kansen nu een stuk beter benut werden. Dit was vooral te danken aan het inbrengen van Elvis Manu. De aanvaller scoorde nog geen minuut nadat hij binnen de lijnen was gekomen uit een hoekschop de 2-0 en even later ook de 3-0. De steekbal vanaf het middenveld werd op snelheid meegenomen door Manu, waarna hij onberispelijk binnen schoot.

Vlak voor tijd bediende Manu bovendien een andere invaller, Alberto Antonio, die de verdiende 4-0 in het doel werkte. ‘Dit was een dik verdiende overwinning’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop van de wedstrijd. ‘De hele wedstrijd hebben we laten zien dat we de betere waren. Hoewel we met wat meer geluk na de eerste helft al met 5-0 voor hadden kunnen staan, was de 4-0 uiteindelijk een terechte uitslag.’