JONG FEYENOORD VERSPEELT PUNTEN IN BEKER: 1-1

Jong Feyenoord heeft maandag op Varkenoord op knullige wijze punten verspeeld in de poulefase van de KNVB-beker. Tegen Jong Haarlem bleef de ploeg van trainer Raymond Verheijen steken op 1-1 en mocht daar achteraf nog niet over klagen ook. Na een uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Jong Feyenoord op gelijke hoogte kwam, dankzij een doelpunt van Georginio Wijnaldum.
In Jong Haarlem trof Feyenoord een tegenstander die compact speelde. Met deze speelwijze hadden de Rotterdamse beloftes duidelijk moeite. Keer op keer werd de bal door de thuisploeg enkel breed gespeeld, zonder echt voor de aanval te kiezen. Met name in de opbouw van achteruit ging het op die manier mis. Als er al eens een Feyenoorder werd vrijgespeeld, koos die vervolgens vaak ook voor de makkelijkste oplossing, door alsnog achteruit te spelen.

Zo onstond een eerste helft waarin Feyenoord nauwelijks kansen creëerde. Voor trainer Verheijen reden om al na een halfuur in te grijpen. Hij wisselde centrale verdediger Jordy Buijs voor de meer aanvallende ingestelde Tobias Waisapij en stapte over van 4-3-3 naar een 3-4-3 formatie. Op die manier dwong hij zijn ploeg om meer de aanval te kiezen.

Tegelijk met het inbrengen van Waisapij, moest ook Mitchell Schet zich laten vervangen. De aanvaller verdraaide zijn knie, toen hij op de achterlijn met een sliding een bal wilde veroveren. Mogelijk moet Schet enkele weken vanaf de kant toekijken.

De dubbele wissel die op die manier plaats vond, had niet helemaal het gewenste effect. Weliswaar zocht Feyenoord iets sneller het doel van de tegenstander op, maar de concrete mogelijkheden die dit opleverde, waren alsnog op één hand te tellen. De misère werd nog iets groter, toen na een kwartier in de tweede helft Haarlem, niet eens onverdiend, op voorsprong kwam, via een knappe individuele actie.

Pas een halfuur voor tijd ging het tempo in de ploeg van Feyenoord wat omhoog en werd het niveauverschil tussen de twee ploegen beter duidelijk. Na tachtig minuten kwam dat tot uitdrukking door een doelpunt van Georginio Wijnaldum. De middenvelder kon binnen koppen uit een voorzet van Michael The. Feyenoord kreeg daarna nog kansen om de winnende treffer te maken, maar dat dit niet gebeurde was volledig volgens de verhoudingen op het veld.

Trainer Verheijen was achteraf teleurgesteld over het resultaat en het spel van zijn ploeg. ‘Dit is de eerste keer dit seizoen dat ik echt teleurgesteld ben. Je moet altijd streven naar het beste, ook als de tegenstander van een iets minder niveau is. Aan de andere kant kunnen we beter zo’n slecht resultaat halen in de beker, dan dat we het in de competitie doen.’ Feyenoord gaat nog wel aan de leiding in de poule, met vier punten uit twee wedstrijden. Jong AZ en Jong Haarlem hebben evenveel punten, maar hebben een minder doelsaldo.

Jong Feyenoord – Jong Haarlem 1-1