UITGLIJDER IN EINDHOVEN: 4-0

Feyenoord heeft tegen PSV de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Eindhoven werd één zwakke fase vlak voor rust de ploeg van Bert van Marwijk fataal. Kenneth Perez (2x) en Edison Méndez zorgden zo voor een 3-0 tussenstand. Danny Koevermans maakte in de slotminuten de vierde treffer. Een doelpunt van Roy Makaay werd na veertig minuten onterecht afgekeurd. Serginho Greene maakte in de slotminuten zijn rentree na een half jaar blessureleed.
Feyenoord presteerde het om de eerste vier competitiewedstrijden slechts één treffer te incasseren. De defensie was zodoende de meest geprezen linie, maar in Eindhoven volgde in acht minuten tijd de demasqué. Tussen de 35ste en 43ste minuut zette PSV aan, met drie treffers tot gevolg. PSV-Feyenoord was al gespeeld nog voor scheidsrechter Erik Braamhaar voor het rustsignaal floot.

Perez, de aanvaller die deze zomer nog dichtbij een overgang was naar Rotterdam-Zuid, vertolkte de hoofdrol in die fase. Na 35 minuten ging André Bahia onder de voorzet van Culina door. Omdat ook Kevin Hofland te laat was met zijn tackle, kon Perez vernietigend uithalen. De fraaie knal verdween in de verre hoek.

Perez’ tweede treffer was van nog grotere schoonheid. De Deen pikte de afgeslagen hoekschop op, zette De Guzman in één beweging opzij en knalde van buiten het zestienmetergebied via de binnenkant van de paal binnen. Henk Timmer kon slechts toekijken.

Het betekende de 3-0, want enkele minuten eerder had Méndez voor de 2-0 gezorgd. Lazovic raakte de voorzet van Culina half, maar zorgde er onbedoeld wel voor dat Méndez de bal voor de voeten kreeg. Vrij voor Timmer hoefde hij de bal alleen nog maar te beroeren.

Feyenoord, waar De Guzman met een schot na 37 minuten Gomes tot een uiterste krachtsinspanning dwong, dacht nog met een dragelijke uitslag de rust in te gaan. Meteen na de 2-0 nam Mike Zonneveld het uitverdedigen te licht op en schoot tegen Hofs aan. De middenvelder bediende direct Makaay, die op zijn beurt binnenschoot. Braamhaar keurde de treffer echter af, wegens vermeend hands. De tv-beelden bewezen het ongelijk van de leidsman.

De Guzman was dichtbij de 3-1, maar zijn perfect uitgevoerde vrije trap stuiterde via de hand van Gomes en de paal terug het veld in. Aan de andere kant raakte ook Lazovic de paal. Hij was Timmer al gepasseerd, maar zijn schot miste alle precisie.

Perez deed het na een uur beter toen hij een vrije trap op het dak van het doel schoot. Het was één van de spaarzame wapenfeiten in de tweede helft. Feyenoord probeerde het nog wel, maar kon, afgezien van een grote kopkans van Bahia in de slotfase, weinig forceren. Omdat PSV amper meer aandrong, leek het duel als een nachtkaars te doven. Toch kwam de 4-0 nog op het scorebord, toen Koevermans vrij voor Timmer werd geposteerd en simpel afrondde.

PSV – Feyenoord 4-0