Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

VAN MARWIJK: ‘TWEEDE HELFT UTRECHT OVERKLAST’

Bert van Marwijk keek woensdag met gemengde gevoelens terug op het bekerduel met FC Utrecht. De trainer was enerzijds niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg in het eerste half uur acteerde. Hij noemde het spel te statisch, niet agressief genoeg en bovendien vond hij dat te weinig de diepte werd gezocht. Na rust zag Van Marwijk een heel andere wedstrijd. ‘De tweede helft hebben we de tegenstander overklast.’
Met name het eerste half uur was Feyenoord nauwelijks bij machte om de bezoekers in gevaar te brengen. ‘Henk Timmer heeft ons in die periode gered’, zei Van Marwijk. Pas een kwartier voor rust begon Feyenoord zich wat te herstellen en werd vaker de diepte gezocht.

Dat Feyenoord de zaken na rust anders aan zou pakken, bleek volgens de trainer al uit het eerste balcontact van André Bahia. ‘Met zijn eerste balcontact liet hij zien initiatief te nemen. Hij gaf daardoor een signaal af aan de ploeg.’ De verdediger bleef volgens Van Marwijk de hele tweede helft de diepte zoeken, wat oversloeg op het publiek.

In die tweede helft forceerde Feyenoord in een tijdsbestek van minder dan tien minuten de beslissing, door drie maal te scoren. ‘Maar het hadden ook zes doelpunten kunnen zijn’, meende Van Marwijk. ‘We hebben de tweede helft prima gespeeld.’

Tot slot liet de trainer van de winnende ploeg weten dat hij twijfelt of Kevin Hofland op tijd fit zal zijn voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Heerenveen. De verdediger heeft een kneuzing in zijn voet, waar hij maar moeizaam van herstelt.