Fanshop
Fanshop

TWEE FEYENOORDERS MET ONDER 17 TEGEN GRIEKENLAND

Rick van Haaren en Robbert van der Post zijn opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar, voor de oefenwedstrijd tegen Griekenland. Dat duel wordt gespeeld op woensdag 10 oktober op het veld van JSV in Nieuwegein. Ook oud-Feyenoorder Jeffrey Bruma, die tegenwoordig voor Chelsea speelt, maakt onderdeel uit van de selectie. Jerson Cabral, Tim Eekman en Rajiv van La Parra staan op de stand-by lijst.
De wedstrijd tegen Griekenland geldt als voorbereiding op de eerste kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 17 jaar. Nederland is ingedeeld in groep 10, samen met Albanië, Letland en Frankrijk. Het EK-kwalificatietoernooi vindt plaats in Albanië van 23 tot en met 28 oktober.

Het elftal van KNVB-coach Albert Stuivenberg speelde vorige maand tijdens een internationaal jeugdtoernooi ook tegen de Griekse leeftijdgenoten. In het Duitse Anklam kwamen de ploegen toen niet tot scoren.

De achttienkoppige selectie voor het duel in Nieuwegein ziet er als volgt uit:

Roly Bonevacia, Lorenzo Burnet, Geoffrey Castillion, Jeffrey Dekker, Lorenzo Ebicilio, Florian Jozefzoon, Rodney Sneijder, Ricardo van Rhijn (allen Ajax), Jeffrey Bruma (Chelsea), Rick van Haaren, Robbert van der Post (beiden Feyenoord), Danny Hoesen (Fortuna Sittard), Lion Kaak, Ties Evers (beiden De Graafschap), Jeffrey Gouweleeuw, Quenten Martinus (beiden sc Heerenveen), Jeroen Zoet (PSV), Bart van Wieringen (FC Utrecht).