FEYENOORD B1 BENUT KWALITEITEN TEGEN AZ: 2-5

De B1 van Feyenoord heeft de koppositie zondag met succes verdedigd in Alkmaar. Door gebruik te maken van de snelheid voorin werd AZ met 2-5 verslagen. Ondanks de ruime zege was trainer Cor Adriaanse niet te spreken over het laatste deel van de wedstrijd, waarin de ploeg de tegenstander twee doelpunten cadeau gaf.
Feyenoord kende een zwakke start in Noord-Holland. Het duurde even voordat de ploeg volledig geconcentreerd was.

Ricky van Haaren bracht de B1 na 22 minuten op voorsprong. Zijn indraaiende vrije trap werd door niemand geraakt en viel bij de tweede paal binnen: 0-1. Acht minuten later stond diezelfde Van Haaren aan de basis van Feyenoords tweede. Zijn diepe pass op Ryan Bouwmeester werd door de middenvelder in een keer op de schoen genomen en belandde in de verre hoek achter de verbouwereerde AZ-doelman: 0-2.

De Rotterdammers hadden de smaak te pakken en benutten de snelheid van de aanvallers optimaal. Nayib Lagouireh zorgde na een sprint voor 0-3. In de 52ste minuut wisten de spitsen Rajiv van la Parra en Jerson Cabral elkaar goed te vinden, waarna de laatste de vierde van de middag op zijn naam zette. De lijdensweg voor AZ duurde nog even voort. Na een klein uur voetballen bereikte Stefan de Vrij Lagouireh, die zijn tweede van de wedstrijd maakte.

Na die goal zakte het enthousiasme van Feyenoord wat in. Het gaf AZ de kans aan het eerherstel te werken. De gastheren wisten er nog twee te maken, wat een 2-5 eindstand tot gevolg had.

‘Wij hebben een uitstekende ploeg als we geconcentreerd spelen. Verslappen we en zijn we niet bij de les, dan zijn we nog erg kwetsbaar’, zei Adriaanse na afloop.