Fanshop
Fanshop

‘HET WAS WACHTEN OP HET DOELPUNT’

Feyenoord won in de ogen van Aad de Mos door één moment van klasse. Een moment dat eigenlijk altijd al in de lucht had gehangen. De opmerking was veelzeggend over hoe Feyenoord zich in Arnhem manifesteerde. Bert van Marwijk was het met zijn collega eens, al voegde hij eraan toe dat zijn ploeg had moeten uitlopen naar 0-2 of 0-3. ‘Als je de wedstrijd ziet, heb je dat gevoel dat het toch wel goed komt. Dat weten de spelers ook en dat is een beetje het probleem’, zei Van Marwijk.
Met dat ‘probleem’ doelde de trainer op de gemakzucht die dat gevoel van suprematie tot gevolg kan hebben. In Arnhem was dat niet echt het geval, maar het lag wel op de loer. ‘Gemakzucht is de grootste vijand. Dit team kan zo goed voetballen dat er een gevoel insluipt dat het wel goed komt. In de tweede helft was het voor mijn gevoel wachten op de goal. Die kwam ook, maar we vergeten in die fase erna door te drukken’, aldus de trainer.

Het was een kritische noot in een verder positieve nabeschouwing. Feyenoord won opnieuw een zware uitwedstrijd en meldde zich weer aan kop van de Eredivisie. ‘Winnen bij Vitesse is natuurlijk iets waar ik tevreden mee ben, dit zijn altijd lastige uitwedstrijden’, zei de trainer. ‘We hebben de bal het werk laten doen. Als tegenstander word je daar moedeloos van. We sloegen toe, maar hadden het eerder moeten beslissen. Aan de andere kant kan je ook zeggen dat een grotere uitslag dan 0-1 misschien wat geflatteerd had geweest.’