BEKERDUEL JONG FEYENOORD ZONDER DOELPUNTEN

Jong Feyenoord heeft de derde bekerwedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Jong AZ. In een aantrekkelijk duel op het Alkmaarse sportcomplex ’t Lood waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dus was de 0-0 einduitslag een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Michael Mols werd na negentig minuten met rood naar de kant gestuurd. Dit betekent dat hij tenminste één duel geschorst is voor het eerste elftal. Chun-Soo Lee speelde voor het eerst een volledige wedstrijd in het Feyenoord-shirt. Jong Feyenoord blijft eerste in de poule, met vijf punten uit drie wedstrijden. AZ heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.
De wedstrijd in Alkmaar had evengoed in het stadion van AZ gespeeld kunnen worden, want in beide elftallen waren spelers van de selectie goed vertegenwoordigd. Voor Jong Feyenoord kwamen naast Mols en Lee ook Danny Buijs, Serginho Greene, Diego Biseswar en Jacob Lensky in actie. Lensky moest zich na een uur spelen laten vervangen met lichte liesklachten. In het elftal van Jong AZ maakten onder meer Milano Koenders, David Mendes da Silva, Simon Cziommer en Mounir El Hamdaoui hun opwachting.

Jong Feyenoord had in de eerste twintig minuten wat moeite met de offensieve speelwijze van AZ. Rechtsback Koenders kwam veelvuldig op en het duurde even voordat Feyenoord de juiste manier gevonden had om dat gevaar te beteugelen. Toen de oplossing eenmaal gevonden was, werd Feyenoord sterker en kreeg het ook een licht overwicht. De beste mogelijkheid kwam via Lee, die vanaf links alleen op de keeper afkon. De Zuid-Koreaan koos voor een voorzet, waar zelf schieten meer op zijn plaats was geweest.

De tweede helft kwam Jong Feyenoord sterker uit de startblokken en kreeg ook meer kansen. Een kwartier voor tijd kon Wijnaldum de afvallende bal uit een corner van afstand inschieten, maar zijn inzet miste precisie. Vlak voor tijd was het weer Lee, die ditmaal vanaf rechts naar binnen trok. Zijn vlammende schot ging diagonaal rakelings over.

Trainer Raymond Verheijen was achteraf tevreden over de wedstrijd van Lee. ‘Bij vlagen is hij niet te houden voor de verdedigers, maar je zag ook dat hij nog een stap moet maken naar volledige wedstrijdfitheid. Hij is nog niet constant genoeg.’

De laatste tien minuten gingen beide ploegen vol voor de winst, wat kansen over en weer opleverde. De gemoederen liepen hoog op in de laatste minuut van de wedstrijd, toen Michael Mols met rood van het veld gestuurd werd door scheidsrechter Kamphuis. De aanvaller zou Milano Koenders geslagen hebben, maar Verheijen gaf achteraf te kennen dat dit absoluut niet het geval was. ‘Ik heb het met eigen ogen gezien: Koenders was toneel aan het spelen.’ De rode kaart heeft vervelende consequenties voor Mols. Hij is namelijk voor tenminste één wedstrijd met het eerste elftal geschorst.

Jong Feyenoord – Jong AZ 0-0
Scheidsrechter: Kamphuis