Fanshop
Fanshop

FEYENOORD POPULAIR IN DEN HELDER

Feyenoord heeft woensdag aan klantenbinding gedaan in het puntje van Noord-Holland. In het deel van het land waar AZ en Ajax veel aanhangers hebben, bleek ook Feyenoord zeer populair. In Den Helder streek een brede afvaardiging van de club bij de plaatselijke FC neer om er ‘Feyenoord op Locatie’ te organiseren. Behalve een sportieve dag was er ook ruimte voor discussies tijdens de aansluitende forumavond, waar onder andere financieel directeur Onno Jacobs aanschoof.
Bij het forum -waar naast Jacobs ook Ton Strooband (coördinator supporterszaken), Bas van Noortwijk (teammanager) en Ben Wijnstekers (oud-speler en gezicht van Feyenoord on Tour) aanschoven- prikkelde Peter Houtman de aanwezigen met stellingen. De aanwezigen in de kantine konden met een geel of rood bordje laten weten het er mee eens of oneens te zijn.

Op vele kilometers van De Kuip maar dichtbij het DSB Stadion van AZ bleek er ook zeer veel vertrouwen in de huidige koploper. Op de stelling dat Roy Makaay meer dan twintig treffers zou gaan maken, werd massaal het gele bordje (eens) omhoog gehouden. De zaal gaf aan te geloven dat Feyenoord in 2009 Champions League speelt. En om het nog positiever te maken, een (krappe) meerderheid gaf woensdagavond zelfs te kennen dat Feyenoord in Noord-Holland meer populariteit geniet dan AZ.Voor de vier Feyenoorders achter de tafel werd het zo een prettige avond. Vier maanden eerder was dat wel even anders in Emmen, waar Feyenoord toen een dag uitpakte en Peter Bosz veel vragen over het technische beleid moest beantwoorden. Dat was, na alle recente transferontwikkelingen in de zomer, in Den Helder niet nodig. De Feyenoorders achter de tafel waren eerder bezig de hoge verwachtingen in de zaal te temperen. ‘Ik ben heel blij hoe het nu gaat, maar ik hou nog wel een slag om de arm wat bijvoorbeeld het kampioenschap aan gaat’, sprak Wijnstekers.De vermakelijke avond vormde de afsluiting van een dag die volgens Jacobs, die aan het einde van de forumavond nog wel heel wat beleidstechnische vragen op zich kreeg afgevuurd, van grote waarde is. ‘Feyenoord is inmiddels door het hele land gereisd, met clinics en avonden zoals deze. Het moet de afstand tussen club en de vele supporters in het land verkleinen. En ik weet wel zeker dat Feyenoord bij veel van die mensen een ander gevoel oproept dan voor die tijd, daarom hechten we er veel waarde aan.’

 

De forumavond betekende de afsluiting van ‘Feyenoord op Locatie’ in Den Helder. Vanaf twaalf uur ’s middags was er volop bedrijvigheid op het complex, waar Ben Wijnstekers samen met zijn assistenten de aanwezige jeugd onder handen nam. Het enthousiasme, dat geenszins werd aangetast door de slechte weeromstandigheden, sprong daarbij het meest in het oog.

Enthousiasme was er een paar uur later ook toen de voetballertjes van Den Helder de strijd mochten aanbinden tegen de talenten van Feyenoord. De B1 van de thuisclub nam het op tegen Feyenoord B2. De Rotterdammers sloten af met een 1-6 overwinning. De C2 van Jan Gösgens scoorde één keer minder tegen de C1 van Den Helder (1-5), maar de uitslag was uiteraard niet waar het om ging in Den Helder.

Na een lange dag kon FC Den Helder, dat als amateur-partner gebruik maakte van het exclusieve recht om ‘Feyenoord op Locatie’ te boeken, terugkijken op een geslaagde dag. Dat was het ook voor Feyenoord, dat met medewerkers uit alle geledingen van de club het land in trok en ook in het puntje van Noord-Holland veel aanhangers trof.