JONG FEYENOORD KLIMT NAAR KOPPOSITIE

Ook na de uitwedstrijd bij RBC heeft Jong Feyenoord dit seizoen nog geen punt verloren in de Eerste Divisie. In Roosendaal werd het maandagavond 0-2 voor de Rotterdammers. Kevin Wattamaleo zorgde vlak voor rust voor de eerste treffer namens Feyenoord. Michel Poldervaart zette na 56 minuten de eindstand op het bord. Namens de selectie kwamen Danny Buijs en Serginho Greene de hele wedstrijd in actie. Chun-Soo Lee speelde de eerste helft mee.
Jong Feyenoord kreeg maandag van RBC een kwartier de tijd om in het spel te komen. Daarna zakten de Brabanders het eigen strafschopgebied in. Als een handbalverdediging lieten ze geen gaatje vrij voor de Rotterdamse bezoekers. Feyenoord maakte de klassieke fout de bal veelvuldig breed te spelen. Ook gingen spelers te veel lopen met de bal, wat de snelheid nog meer uit het spel haalde.

Gaandeweg de eerste helft toonde RBC spierballen. Met twee geroutineerde aanvallers maakten zij het Feyenoord knap lastig. Op het moment dat trainer Verheijen een voorsprong voor de rust niet meer verwachtte, mikte Wattamaleo raak. Jordy Buijs penetreerde op de helft van RBC, ging de combinatie aan met Lee en gaf voor op de 18-jarige Wattamaleo, die knap diagonaal raak schoot: 0-1.

Meer inzakken zodat de tegenstander het spel moet gaan maken, was de boodschap van Verheijen in de rust. De spitsen moesten meer gaan zwerven en de centrale verdedigers dienden ingeschakeld te worden als extra aanvallend wapen. Tien minuten na de thee werd dat advies tot in de perfectie opgevolgd. De opstomende Greene vond de naar binnen gekropen Michel Poldervaart op zijn pad. De ingevallen aanvaller krulde de bal in de verre hoek: 0-2.

Egoïsme was de enige reden dat de score niet verder werd uitgebreid. Feyenoord overklaste de gastheren in de slotfase qua veldspel, maar liep zich stuk op spelers die voor eigen glorie speelden. ‘Dat was stuitend. We hadden er hier vier of vijf moeten maken’, zei de trainer na afloop. Een meevaller was de enorme nederlaag die medekoploper Top Oss leed. Op Woudestein gingen de Noord-Brabanders met 6-0 bij Excelsior over de knie.

Volgende week maandag speelt Jong Feyenoord een bekerduel met de beloften van NAC. Feyenoord moet die wedstrijd winnen om door te bekeren. Op Varkenoord wordt om 18:30 uur afgetrapt, de toegang is uiteraard gratis.

Jong RBC Roosendaal - Jong Feyenoord 0-2

45’ 0-1 Wattamaleo
56’ 0-2 Poldervaart

Geel: Davids (55’)

Opstelling Jong Feyenoord:
Cummins: Greene, J. Buijs, Davids (65’ Ozçelik), Waisapij; Biseswar, D. Buijs, Anes Ribeiro; The (80’ Pattinama), Wattamaleo en Lee (46’ Poldervaart)