FEYENOORD A1 KLEINEERT PSV: 2-7

De A-junioren van Feyenoord hebben zaterdag een zevenklapper gemaakt op Sportcomplex de Herdgang. PSV had na een kwartier een 2-1 voorsprong genomen, maar keek na negentig minuten tegen een 2-7 eindstand aan. Middenvelder Leroy Fer maakt vier doelpunten voor Feyenoord. De C1 pakte ook groots uit. Zij versloegen RBC met 4-0. De B1 was vrij.
PSV ZOEKGESPEELD IN EINDHOVEN

Jean-Paul van Gastel kon zich zaterdag in Eindhoven geen betere start wensen. De coach van de A'tjes zag Glenn Kobussen zijn ploeg al na drie minuten op voorsprong schieten. PSV raakte niet overdonderd en zocht direct de tegenaanval. Al na vijf minuten spelen maakten de gastheren gelijk. Nog geen tien minuten later maakte PSV zelfs 2-1, via een rake kopbal. Het bleek het laatste wapenfeit van de Eindhovenaren.

Feyenoord kwam in het spel en tikte de tegenstander compleet zoek. Omdat er voornamelijk in de aanvalslinie te veel werd gelopen met de bal, bleef de gelijkmaker lange tijd uit. Fer tikte op het ideale moment de 2-2 binnen. Met deze opsteker ging Feyenoord rusten.

De tweede helft werd een galavoorstelling. Uitblinker Fer benutte de ruimte op het middenveld uitstekend en werd door zijn teamgenoten goed in het spel betrokken. De jeugdinternational zorgde hoogstpersoonlijk voor de 2-3, 2-4 en 2-5. Invaller Donny Day kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen en maakte in een kort tijdsbestek twee doelpunten. Het voorbereidende werk was van Kelvin Leerdam.

'Indrukwekkend' noemde Van Gastel de ruime zege. 'We hebben ze echt weggespeeld. Het hele team heeft hier vandaag een topprestatie neergezet.' De glunderende trainer wil dit voetbal voortaan elke week zien. 'Ik heb tegen de jongens gezegd dat dit de nieuwe norm is.'

Opstelling Feyenoord A1: Lamprou; Piqué, Ramsteijn (86' Van Gils), Nieveld, Van Stee; Kobussen, Fer (83' Isoufi), Machek (80' Day); Pedro, Leerdam, Pattinama

ONDER 16 SPEELT GELIJK TEGEN HAAGLANDIA

Feyenoords B2 (O16) slaagde er zaterdag niet in om de topper tegen Haaglandia in eigen voordeel te beslissen. Op Varkenoord eindigde het duel tussen de nummers 1 en 2 in een 2-2 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen tot twee keer toe op voorsprong dankzij goals van Luc Castaignos, maar telkens wist Haaglandia zich terug in de wedstrijd te knokken. De gelijkmaker viel overigens pas in blessuretijd, na een ongelukkige rebound. Opvallend was verder nog dat de door de KNVB voor de topper aangewezen scheidsrechter schitterde door afwezigheid. Zijn absentie werd echter uitstekend opgevangen door Matthijs de Kort.

Opstelling Feyenoord B2: Twan van Putten; Henk Dijkhuizen (74e min Yuel Dos Santos Lopes),
Stephan Kruithof, Bruno Martins Indi, Massaro Latuheru; Osama Rashid, Anthony Velder (70e min Andre Ntambue), Thom de Rooij (63e min Shane van den Engel); Kevin Jansen (79e min Parez Karim), Luc Castaignos en Tim Schoonheijm

C1 MAATJE TE GROOT VOOR RBC

De C1 van Feyenoord stond zaterdag tegenover RBC Roosendaal. Het strijdplan van de Brabantse bezoekers was al vroeg duidelijk. RBC had een verdedigend blok opgesteld en speelde kort op de tegenstander. Na 21 minuten wist Feyenoord toch een gaatje te vinden in de Roosendaalse defensie. Geraldo Alberto Antonio kopte een voorzet van Joshua Steenvoorden keurig binnen: 1-0.

In de fase na de rust leek RBC alles op de winst te gooien. Het leverde twee grote kansen op voor de Brabanders, die zij niet wisten te benutten. Via doelpunten van Jon-Joost Cornelissens (kopbal), Robert Klaassen (strafschop) en Elvis Manu (schot) liep Feyenoord C1 uit naar 4-0.

De trainer van de jonge Feyenoorders, Jeffrey Oost, kon tevreden constateren dat het met de discipline bij zijn spelersgroep wel goed zit. 'Ondanks dat de echte vorm er vandaag niet was, hebben we laten zien op uiterst geconcentreerde wijze een grote uitslag neer te kunnen zetten.' Oost en zijn manschappen treden volgend weekend aan tegen Sparta.

Opstelling Feyenoord C1: De Jong; J. van Deelen (50' Blokland), Van Oosten, M. Steenvoorden, Y. van Deelen (60' Hofman); Van der Laan (45' Kongolo), J. Steenvoorden (50' Agatowski), Klaassen; Geraldo, Cornelissens, Manu

OOK C2 TE STERK VOOR RBC ROOSENDAAL

Op Varkenoord heeft Feyenoord C2 in een matig duel tegen R.B.C. Roosendaal C2 de winst naar zich toegetrokken: 2-0. Feyenoord was weliswaar gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar tot vloeiende aanvalscombinaties kwam het nauwelijks.

In de eerste helft bleek al dat koploper Feyenoord het moeilijk zou krijgen tegen het stug verdedigende RBC, de nummer acht in de competitie. Er werd in een te laag tempo en onzuiver gecombineerd en te veel Feyenoorders speelden onder hun normale niveau. Met een individuele actie veranderde rechtsbuiten Joey Sleegers het beeld van de wedstrijd. In de 21e minuut veroverde hij de bal op het middenveld, waarna hij zichzelf vrijspeelde en net buiten de zestien meter hard uithaalde en buiten bereik van de keeper in de rechter benedenhoek schoot. Het doelpunt bracht enige rust in het team, maar waar verwacht werd dat Feyenoord zou doordrukken, bleef dit uit.
Het was RBC dat in het begin van de tweede helft enkele opgelegde kansen kreeg om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Toen in de 8e minuut van de 2e helft ook nog eens linkerverdediger Lucas Woudenberg wegens een vermeende trappende beweging naar een tegenstander met rood naar de kleedkamer moest vertrekken werd duidelijk dat Feyenoord een moeilijk restant van de wedstrijd tegemoet kon zien.
Trainer Gaston Taument wisselde een aantal maal en die omzettingen kwamen het spel zeker ten goede. Met name het inbrengen van de van een blessure teruggekeerde topscorer Anass Achahbar bleek een gouden ingreep. Achahbar stond amper een minuut in het veld toen hij op het middenveld twee tegenstanders passeerde en de bal, zoals het een goalgetter betaamd, droog achter de keeper schoot. Met nog tien minuten op de klok was de wedstrijd toen wel gespeeld en creëerde Feyenoord zich nog enkele kansen, zonder deze te benutten .
‘Eén van de mindere wedstrijden van dit seizoen’, aldus trainer Taument. ‘Er werd te onzuiver gespeeld en er was te weinig beweging en beleving. Volgende week zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt als de uitwedstrijd tegen Sparta (de nummer drie) op het programma staat.’
Een positief punt is dat Feyenoord C2 voor de zevende achtereenvolgende competitie wedstrijd de nul wist te handhaven. Het team heeft in de competitie dit seizoen nog geen tegendoelpunt hoeven te incasseren.