ONMACHTIG IN ENSCHEDE: 2-0

Feyenoord heeft in Enschede de tweede competitienederlaag geleden. FC Twente was met 2-0 te sterk. Blaise N’Kufo opende voor rust de score. Oud-Feyenoorder Stein Huysegems gooide de wedstrijd in de tweede helft in het slot met een doeltreffende kopbal. Nicky Hofs ontbrak wegens knieklachten.

Heel ontevreden mochten de Feyenoorders niet zijn toen ze na 45 minuten richting kleedkamer afdropen. De onvrede was met bakken van de gezichten te scheppen, wat te maken had met de 1-0 achterstand. Maar eigenlijk was het feit dat Feyenoord nog hoop mocht koesteren op een goed resultaat al reden tot enige nuance.

De Rotterdammers hadden het heel moeilijk in de eerste helft en mochten blij zijn dat de marge slecht één was bij het affluiten van het eerste bedrijf. Romano Denneboom loste na acht minuten al een waarschuwingsschot. Timmer redde de inzet, maar was drie minuten later kansloos. Noch Hofland noch Lucius greep adequaat in toen N’Kufo opdook bij een hoge voorzet. De Zwitser torende boven Lucius uit en kopte diagonaal binnen: 1-0.

Robbie Wielaert werd het na 18 minuten nog eenvoudiger gemaakt. De verdediger kon zelfs totaal ongedekt inkoppen. Dat deed hij tot opluchting van de bezoekers slecht. De bal verdween naast. Timmer moest daarna nog in actie komen bij een schot van Denneboom en een venijnige uithaal van Eljero Elia.

Feyenoord werd regelmatig op eigen helft teruggedrongen, maar creëerde nog wel een spaarzame kans. Makaay kwam na zes minuten verkeerd uit met zijn passen om de voorzet van De Cler in te schieten. Bruins stichtte verder als enige nog gevaar. Twee keer schoot hij op het doel. In beide gevallen redde Boschker ten koste van een hoekschop.

Hoopvol was het begin van de tweede helft, toen Jonathan de Guzman heel dichtbij de gelijkmaker was. De Canadees kwam net te laat om zijn kopbal de juiste richting mee te geven. Roy Makaay maakte het Boschker moeilijk met een schot uit de draai, maar de keeper redde na 55 minuten attent.

Net op het moment dat Feyenoord geloof begon te krijgen dat er wat te halen viel, sloeg Twente hard toe. Luke Wilkshire gaf voor vanaf rechts en vond de ongedekte Huysegems. Voor de oud-Feyenoorder was het een koud kunstje binnen te koppen: 2-0.

Het noopte Van Marwijk in te grijpen. Net als een week eerder deed hij dat door Chun-Soo Lee met nog een half uur te spelen in te brengen.

Een uitbraak via Huysegems leverde bijna de derde treffer op. De Belg speelde af op N’Kufo, die hard uithaalde. Timmer keerde met moeite.

Ook met invaller Michael Mols in het elftal kreeg Feyenoord geen grip op de wedstrijd. De ploeg drong nog wel aan, maar een echt offensief wist het niet te ontketenen. Mols kreeg nog wel een grote kans in de laatste minuut, maar schoot in de handen van Boschker.

FC Twente – Feyenoord 2-0
11’ 1-0 N’Kufo
57’ 2-0 Huysegems

Geel: De Guzman, Lee, Huysegems
Scheidsrechter: Van Hulten